Parni valjak priredio slavljeničke koncerte za pamćenje

Parni valjak priredio slavljeničke koncerte za pamćenje

Foto: Robert Midžić

U petak i subotu zagrebačka publika uživala je u više od pet sati vrhunske svirke i presjeku kroz neke od najvećih hitova legendarnog Valjka. Odsvirali su više od 60 pjesama, neke su ponovljene na oba koncerta, no različiti aranžmani dali su im potpuno drugačiju boju i publici pružili potpuno drugačiji doživljaj

Ovog vikenda u Domu sportova pisale se povijest. Mala i velika dvorana, dva dana za redom, dva različita koncerta, dvije drugačije, a jednako fantastične atmosfere – nitko to još nikada nije napravio, a malo tko bi to mogao napraviti tako dobro kao Parni valjak i njihova publika. Slavljenički koncerti sastava ostat će zadugo u sjećanju svakom posjetitelju.

Naime, Parni valjak i njihova publika zajedno su proslavili 20 godina legendarnog albuma Bez struje: Live in ZeKaeM i 40 godina druženja na pozornicama diljem Hrvatske, ali i svijeta. Kao i na svakom koncertu, a ovoga puta dva dana za redom, Parni valjak ponovno je potvrdio da je zaista ponajbolji rock bend na našim prostorima, čija je inovativnost i kreativnost neupitna, a posvećenost glazbi te predanost i poštovanje prema publici ono što ih čini tako posebnima, tako omiljenima. Jedan su od rijetkih bendova čije koncerte s jednakim žarom pohode i stari, vjerni fanovi i nova, mlada publika, više nego upola mlađa od benda, što je najtočniji pokazatelj njihove produktivnosti, ali produktivnosti praćene kvalitetom – a to je ono što čini veliki bend. O produktivnosti Parnog valjka definitivno se samo ne priča – i stare i nove fanove ovog petka, na akustičnom koncertu, Valjak je počastio premijerom nove pjesme, predivne balade, koja još nije izašla, no uskoro će, i kojom najavljuju – novi album.

Mnogi su ovoga vikenda proveli dvije večeri uz Parni valjak, a nitko, nesumnjivo, nije požalio. Dva različita koncerta bila su zaista različita i bend je zagrebačkoj publici pružio najbolje od svoje dvije strane – akustične i električne. Različita scenografija, različita, a jednako fantastična atmosfera, različite i jednako intenzivne emocije, različita glazbena iskustva… U petak i subotu zagrebačka publika uživala je u više od pet sati vrhunske svirke i presjeku kroz neke od najvećih hitova legendarnog Valjka. Odsvirali su više od 60 pjesama, neke su ponovljene na oba koncerta, no različiti aranžmani dali su im potpuno drugačiju boju i publici pružili potpuno drugačiji doživljaj.

parni_valjak_bubnjevi

A uživali su svi, i publika i bend! I jedan i drugi dan Parni valjak je bez puno priče i odugovlačenja jednostavno izašao na pozornicu i zasvirao i, i jedan i drugi dan, u malom i velikom Domu sportova, s prvim taktom publika im se prepustila i nezaboravne večeri odmah su počele.

Na oba koncerta bend je iznenadio publiku i na pozornicu pozvao goste – na akustičnom koncertu pridružili su im se gudači, a na električnom U ljubav vjerujem s bendom je otpjevao Brođanin Dominik Blaževac, pobjednik natječaja Na tebi je red – uhvati ritam!, kojim je Parni valjak pozvao mlade pjevače da im se pridruže na pozornici velike dvorane Doma sportova.

Dugo očekivani glazbeni događaj sezone konačno smo dočekali – i nije nas razočarao. I publika i struka ostali su oduševljeni – iako sumnje nije ni bilo, nakon ovakva dva koncerta, ljestvica koncertne izvrsnosti podignuta je vrlo visoko. Tisuće i tisuće fanova koji su oba dana u prepunoj maloj i velikoj dvorani Doma sportova slavili sa svojim omiljenim bendom uživali su u satima vrhunske glazbe i fenomenalnim koncertima koje je Aki završio poželjevši svima »sretno novo ljeto«. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni