Park u Središću ostaje

Park u Središću ostaje

Na mjestu parka u Stonskoj ulici u Središću ipak se neće graditi prometnica kao što je bilo planirano Generalnim urbanističkim planom, nego će na zadovoljstvo tamošnjeg stanovništva biti sačuvana zelena površina. Takvu je odluku donio gradonačelnik Milan Bandić koji se u petak odazvao pozivu na kavu i druženje sa stanovnicima Središća koji mu je uputila Udruga građana »Glog« Središće te je s građanima obišao spomenuti park.

Davor Babić iz Udruge »Glog« Središće je pojasnio kako bi prema sadašnjem GUP-u na mjestu parka trebala prolaziti cesta koja bi spojila Stonsku i Ulicu Tomljanovića Gavrana te bi na taj način građani Središća ostali bez jedinog parka u naselju.

Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi kako za ovaj problem nije znao sve do srijede dok ga u jednu radijsku emisiju nije nazvao predstavnik Udruge Glog i objasnio mu u čemu je problem.

»Nakon toga sam odmah reagirao. Prije sat i pol vremena potpisao sam amandman koji će riješiti ovdje problem. Zadržat ćemo postojeći park, a prometnicu ćemo preusmjeriti drugim putem«, istaknuo je gradonačelnik.

Davor Babić se zahvalio gradonačelniku na odazivu i pomoći da zadrže dosadašnji park.

Središćani su gradonačelniku iznijeli ideju da se ondje uredi središnji trg u kojem bi se nalazio spomenik poginulim braniteljima iz njihove četvrti te da se park obogati nogometnim golovima, igralištem i klupama.

Gradonačelnik Bandić je takvu ideju podržao. »Mi ćemo to do kraja ispoštovati i realizirati. Preduvjet da to napravimo je da u četvrtak na Gradskoj skupštini izglasamo GUP i amandman kojeg sam potpisao na inicijativu Udruge, Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti«, dodao je Bandić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni