Park-šuma Pantovčak uskoro otvorena za građane

Park-šuma Pantovčak uskoro otvorena za građane

Prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma s Republikom Hrvatskom kojim se dio kompleksa Predsjedničkih dvora daje u vlasništvo Gradu Zagrebu kako bi se građanima omogućilo korištenje šume Pantovčak usvojen je u ponedjeljak u Gradskoj skupštini.

Ovaj prijedlog, koji je ujedno bio i jedina točka dnevnog reda 24. sjednice, došao je od gradonačelnika Milana Bandića i prihvaćen je većinom glasova gradskih zastupnika.

U obrazloženju prijedloga se navodi kako su Grad Zagreb i Republika Hrvatska na prijedlog Ureda predsjednice pokrenuli postupke radi rješavanja međusobnih imovinsko – pravnih odnosa, vezano za kompleks Predsjedničkih dvora. Inicijativom je predloženo da se dio kompleksa da u vlasništvo Gradu Zagrebu kako bi se građanima omogućilo korištenje šume Pantovčak kao dijela kompleksa Predsjedničkih dvora.

Sporazum o uređenju imovinsko-pravnih odnosa još trebaju potpisati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić, a njime Republika Hrvatska ovlašćuje Grad Zagreb da bez svakog daljnjeg pitanja ili odobrenja može u zemljišnim i drugim javnim knjigama, nakon provedbe Geodetskog elaborata ishoditi uknjižbu prava vlasništva na z.k.č.br. 8523/20 k.o.

Slijedeća sjednica Gradske skupštine zakazana je za 1. srpnja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni