Park šuma Pantovčak otvara se za javnost

Park šuma Pantovčak otvara se za javnost

Ministar državne imovine Goran Marić je rekao kako se za gotovo tri četvrtine smanjuje opseg korištenja prostora za poslove Ureda Predsjednice, ali je uvjeren da to neće utjecati na njegov rad

Ivana Vranješ

U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske u srijedu je predstavljen projekt ustupanja park-šume Pantovčak Gradu Zagrebu. Oko 7000 četvornih metara park-šume odvaja se od Ureda predsjednice i do kraja godine otvara za građane i goste Zagreba.

Ovaj projekt je inicirala Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u dogovoru s Ministarstvom državne imovine i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Kako je rečeno, radi se o završetku procesa optimizacije kompleksa Ureda predsjednice na Pantovčaku. Predsjednica smatra kako je nužno da otvorenost koju zastupa prema građanima ostvari i davanjem park-šume Pantivčak na javnu uporabu.

„Time će nakon više od 200 godina, otvaranjem parka Maksimir 1794. godine te 12 godina nakon preuređenja parka Bundek 2006. godine grad Zagreb dobiti još jedno mjesto na kojem će Zagrepčani i njihovi gosti uživati u prirodi“, rekla je Predsjednica. Dodala je kako se radi o iznimno velikom prostoru koji se, nakon što je više od 50 godina bio ograđen i zabranjen za pristup građanima, konačno otvara javnosti.

Ministar državne imovine Goran Marić je rekao kako se za gotovo tri četvrtine smanjuje opseg korištenja prostora za poslove Ureda Predsjednice, ali je uvjeren da to neće utjecati na njegov rad.

 „Ministarstvo državne imovine zajedno s Gradom Zagrebom će izraditi prijedloge parcelacijskog elaborata i projekta za ogradu koja će razgraničiti zemljište i objekte Ureda predsjednice Republike Hrvatske od zemljišta za potrebe parka prirode“, rekao je Marić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zahvalio je Predsjednici na hvalevrijednoj inicijativi. Naglasio je kako park šumu treba urediti, a na njezino otvorenje bit će pozvani svi čimbenici na čelu s Predsjednicom.

„To će biti najljepša park-šuma u Europi. Evo još jednog projekta ususret Dana oslobođenja grada i Dana grada Zagreba“, istaknuo je gradonačelnik.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni