Park na Knežiji ostaje!

Park na Knežiji ostaje!

Ministarstvo onemogućilo izgradnju stambeno-poslovne zgrade

Devetomjesečna borba Građanske inicijative »Knežija brani park se isplatila«. Inicijativi je stiglo rješenje iz Ministarstva prostornoga uređenja kojim se poništava lokacijska dozvola za izgradnju u parku. Stoga od osmerokatnice na lokaciji današnjeg parka neće biti ništa.

Uz Rješenje Ureda za prostorno uređenje Grada Zagreba poništava se i lokacijska dozvola za izgradnju u parku na Knežiji te se obustavlja postupak izdavanja lokacijske dozvole po zahtjevu trgovačkog društva Nova Knežija.

Iz spomenute inicijative poručuju da će se nastaviti borbu za Knežiju i Zagreb po mjeri građana, a ne privatnog profita. Najavili su i da neće neće odustati od praćenja novih građevinskih projekata na već preizgrađenoj Knežiji.

»Ovo je pobjeda svih građana i građanki Knežije i Zagreba koji su u proteklih 9 mjeseci sudjelovali u akcijama sprečavanja izgradnje i tako izvršili pritisak na institucije i investitora koji je od gradnje u parku konačno i odustao«, navode iz Inicijative.

Podsjetimo kako je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još i prije nego što je Ministarstvo izdalo spomenuto rješenje obećao da neće dozvoliti gradnju osmerokatne stambeno-poslovne zgrade na Knežiji.

OBRANILI SMO PARK! Danas smo zaprimili rješenje Ministarstva graditeljstva kojim se poništavaju Rješenje Ureda za…

Objavljuje Knežija brani parkUtorak, 5. siječnja 2021.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni