Park Maksimir postaje učionica na otvorenome

Park Maksimir postaje učionica na otvorenome

Nakon školskih praznika, park Maksimir postaje učionica na otvorenome. Željni druženja i boravka u prirodi brojne zagrebačke osnovne škole kreću u Maksimir.

U bogatoj i raznolikoj lepezi edukativnih programa u Javnoj ustanovi Maksimir posebno izdvajaju radionice Godišnja doba, Vode i Potraga za blagom.

Radionica Godišnja doba namijenjena je prvenstveno djeci 1. i 2. razreda osnovne škole koja na interaktivan način uče o promjenama u prirodi koja donose godišnja doba te opisuju i prepoznaju najčešće vrste proljetnica koje krase park Maksimir.

Djeci između 3. i 6. razreda namijenjena je radionica Vode u kojoj uče prepoznavati tipove slatkovodnih ekosustava i njihove glavne značajke na maksimirskim jezerima i potocima.

Za najznatiželjnije male ljubitelje prirode tu je program Potraga za blagom za djecu 3. razreda gdje djeca koristeći se znakovima iz prirode i kompasom pronalaze put do skrivenog blaga.

Osnovni cilj edukativnih programa je razvoj pojedinaca u smislu zaštite prirode i okoliša. Iz osnovnog cilja proizlaze neki opći ciljevi: bogaćenje iskustva djeteta, podizanje opće razine znanja o važnosti očuvane prirode, izgradnja pozitivnih sustava vrijednosti prema okolišu, osposobljavanje učenika za kritičko mišljenje, buđenje zainteresiranosti za čuvanje okoliša te prenošenje odgovornosti na obitelj i širu zajednicu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni