Park Kate Šoljić otvoren za građane

Park Kate Šoljić otvoren za građane

U nazočnosti brojnih žitelja Trešnjevke, na križanju Selske ceste i Baštijanove ulice, jutros je gradonačelnik Milan Bandić otvorio Park Kate Šoljić, imenovan po majci koja je u Domovinskom ratu izgubila četiri sina.

Zadnjih četiri mjeseca se na ovoj, pomno odabranoj lokaciji, radilo jedno od najljepših zagrebačkih dječjih igrališta, rekao je gradonačelnik Bandić i napomenuo da je politika Grada više igrališta, manje gledališta.

Zastupnica u Gradskoj skupštini Dragica Nikolić istaknula je da je Kata Šoljić heroj i zahvalila gradonačelniku i Gradu Zagrebu na odluci da se, na inicijativu udruge Majki hrvatskih sokola, u znak zahvalnosti i poštovanja žrtve park nazove po njoj.

Kompletno dječje igralište i park na pet tisuća kvadrata, ukupne vrijednosti oko 3,3 mil kuna bez PDV-a, napravljeno je u roku, rekao je pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Damir Đerzić te objasnio da je park koncipiran od dva dijela – intimnijeg mjesta za sjedenje i druženje i dječjeg igrališta. Izvedene su pješačke staze od antitraumatske podloge, uređene su klupe, nadstrešnice, izgrađena je i javna rasvjeta, a prostor je i dodatno izoliran biljnom vegetacijom postojećih divljih kestena i novim grmljem i stablima. Cjelokupni prostor parka ima sustav za navodnjavanje i dvije fontane za piće, a sve je prilagođeno i osobama s invaliditetom.

Izvođač građevinskih i krajobraznih radova bila je tvrtka Nering. (zagreb.hr)