Parastolnotenisači donijeli tri medalje s EP-a u Švedskoj

Parastolnotenisači donijeli tri medalje s EP-a u Švedskoj

U povodu osvojenih medalja na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu u Švedskoj u sjedištu Sportskog saveza Grada Zagreba danas je održana konferencija za novinare.

Srebrnu je medalju u muškoj konkurenciji osvojio Pavao Jozić, kojem je ovo peta međunarodna medalja, dok je Anđela Mužinić osvojila brončanu medalju pojedinačno te zlatnu u paru s Helenom Dretar Karić u ekipnoj konkurenciji.

Parastolnotenisačima je na uspjehu čestitao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić: »Hvala našim briljantnim djevojkama, Anđeli Mužinić i Heleni Dretar Karić koje su pokazale nevjerojatnu dominaciju na europskim prvenstvima osvajanjem četvrtoga uzastopnog ekipnog zlata te da spadate u sam vrh ovog sporta. Redovito donosite zlatne medalje i vjerujem da će se to nastaviti i na Paraolimpijadi u Tokiju. Ipak ste vi kao par bile srebrne i u Riju 2016.«

»Čestitam i Pavi Joziću kojem je tek malo trebalo za zlatno odličje«, dodao je gradonačelnik napomenuvši kako su parastolnostenisači pokazali da Hrvatska ima sjajne sportaše s invaliditetom te nas sve učinili ponosnima.

»Primjer ste istinskih heroja koji nam svakodnevno pokazuju kako se trudom, upornošću i ljubavi nadilaze sve prepreke«, naglasio je.

Napomenuo je da je Zagreb grad mogućnosti za osobe s invaliditetom te da će Grad nastaviti ulagati u sport i parastolni tenis.

Izbornik Hrvatske parastolnoteniske reprezentacije Emil Gubica je objasnio da su osvajači medalja na Europskome prvenstvu u Švedskoj pokazali vrlo kvalitetnu igru. Napomenuo je da je na natjecanju nastupilo više od 330 natjecatelja iz 38 europskih država.

»Ovo je veliki uspjeh za hrvatsku reprezentaciju! Nadam se da ćemo i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju također biti konkurenti za medalje«, zaključio je.

»Ovim smo rezultatom dokazali dominaciju na europskome vrhu«, istaknula je osvajačica zlatne medalje Helena Dretar Karić. (ZG-magazin)