Paraolimpijsko zlato za Sokolovića!

Paraolimpijsko zlato za Sokolovića!

(Foto: Damir Senčar / Hina)

“Jednostavno ovog puta su se kockice posložile u moju korist. Konkurencija u Pjongčangu je daleko jača nego prije četiri godine u Sočiju, međutim imao sam sreće u prvoj vožnji na stazi koja je bila tako zahtjevna da su neki od mojih konkurenata lošije odvozili ili odustajali”, rekao je Sokolović.

Naš najbolji skijaški paraolimpijac Dino Sokolović u subotu se u svom trećem nastupu na paraolimpijskim igrama u Pjongčangu popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Nakon što je u prvoj slalomskoj vožnji u konkurenciji sjedećih skijaša bio treći, Sokolović je u drugoj vožnji pokazao superiornost i s ukupnim vremenom od 1:39.82 osvojio prvo zlato za Hrvatsku na zimskim paraolimpiskim igrama i nakon 11 godina bavljenja paraskijanjem dostigao vrhunac svoje sportske karijere.

“Jednostavno ovog puta su se kockice posložile u moju korist. Konkurencija u Pjongčangu je daleko jača nego prije četiri godine u Sočiju, međutim imao sam sreće u prvoj vožnji na stazi koja je bila tako zahtjevna da su neki od mojih konkurenata lošije odvozili ili odustajali. Kada sam ušao u cilj druge vožnje, prvo mi je prošlo kroz glavu da sigurno imam medalju”, rekao je Sokolović.

Dino Sokolović (29) radi u Hrvatskom paraolimpijskom odboru, a obje noge su mu amputirane u nakon teške prometne nesreće u kojoj je 2003. izgubio majku i dva brata. Do 2007. godine je trenirao plivanje, a onda se prebacio na skijanje i to zahvaljujući našoj najboljoj sportašici svih vremena Janici Kostelić. Naime, 2007. godine Mononoski klub Zagreb je od donacije Janičinog štapa, koji joj je ispao na utrci na Sljemenu, uspio skupiti novac za dvije monoskije i pet dana treninga u Austriji. Sokolović se javio na njihov poziv i tako je sve počelo.

Sokolović je i prije četiri godine u Sočiju bio korak do medalje jer je nakon prve vožnje bio u uvjerljivom vodstvu, ali je u drugoj pao i ostao bez plasmana. Sokolović je nastupio i na ZOI u Vancouveru 2010. gdje je u slalomu osvojio 21. mjesto, dok je u veleslalomu ostao bez plasmana.

Sokolović je ove sezone osvojio drugo mjesto u poretku sjedećih slalomaša u Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom.

U povodu osvajanja zlatne medalje, gradonačelnik Zagreba Milan Bandiću subotu je uputio čestitku hrvatskom skijašu, u kojoj stoji:

Bravo Dino!

Naporan rad, trud i odricanje su se isplatili. Nakon što je medalja izmakla za milimetre u Sočiju, u Pjongčangu si se zasluženo popeo na tron, uvjerljivo osvojivši najsjajnije odličje u svijetu sporta.

Čestitam ti na izvanrednim vožnjama i na tome što će tvoje ime zauvijek biti zapisano u sportskim analima jer si postao prvi osvajač zlatne medalje za Hrvatsku na zimskim paraolimpijskim igrama. Danas si ponos svog grada i svoje domovine!

Želim ti svu sportsku sreću i u budućim nastupima. (Hina/ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni