Papir će se odvoziti dvaput mjesečno

Papir će se odvoziti dvaput mjesečno

Podružnica Čistoća će od subote, 1. travnja, dva puta mjesečno prazniti spremnike za papir dodijeljene građanima. Iz Zagrebačkog holdinga poručuju da je povećanje broja odvoza »rezultat kontinuiranog praćenja i oblikovanja usluga prema potrebama korisnika, ali i sve veće svijesti naših sugrađana o važnosti razvrstavanja otpada«.

Dosadašnji dani odvoza ostaju nepromijenjeni, a dodatni će biti prikazani na internetskoj stranici Čistoće www.cistoca.hr. Raspored odvoza može se provjeriti i pozivom na broj 072 500 400, a u Pozivni centar građani se od 0 do 24 sata mogu javiti i ako postoji potreba odvoza otpada izvan uobičajenog, planiranog termina.

Kako bi bila još dostupnija, sva reciklažna dvorišta će od travnja tijekom vikenda raditi produženo. Subotom će se otpad moći odlagati od 5 sati ujutro do ponoći, a nedjeljom će raditi od 8 do 22 sata.

Podsjetimo, povećani broj odvoza najavio je još i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na prošloj sjednici Gradske skupštine 28. ožujka odgovarajući na kritike nekih gradskih zastupnika koji su predbacili da su spremnici učestalo napunjeni do vrha. Bandić je najavio da će se papir odvoziti još i češće, bude li potrebno. (B. J.)