Panoramsko fotografiranje zagrebačkih biciklista

Panoramsko fotografiranje zagrebačkih biciklista

(Foto: Tomislav Imprić)

Hrvatski državni arhiv (HDA) otvara izložbu o 200. obljetnici patentiranja bicikla povodom Međunarodnog dana arhiva. Udruga Sindikat biciklista poziva sve da dođu u ponedjeljak 10. lipnja na otvorenje svojim biciklima i obilježe panoramsku fotografiju!

Međunarodni dan arhiva u cijeloj Hrvatskoj i u svim državnim arhivima ove će godine biti posvećen obljetnici patentiranja bicikla, a koordinator obilježavanja krovna je strukovna udruga hrvatskih arhivista – Hrvatsko arhivističko društvo, uz suradnju i potporu Sindikata biciklista.

Središnje će se događanje odvijati u ponedjeljak 10. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu, na Marulićevom trgu 21:

12.30 panoramska fotografija biciklista, bicikala i svih zaljubljenika u bicikl, ispred HDA

13.00 otvorenje izložbe o biciklu u Hrvatskom državnom arhivu, koje će obilježiti ravnatelj Dinko Čutura, autorica izložbe Ana Štimac, Tena Šarić iz Sindikata biciklista, Slavko Juraga, veleposlanik kraljevine Danske Christian Thorning, i , ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

13.30 prigodna nagradna igra u 13,30 sati s biciklom kao glavnom nagradom

Bit će i drugih zanimljivih događanja poput Ciklokina, kino koje je upogonjeno okretanjem pedala, s projekcijom filmskih zapisa iz Hrvatskog filmskog arhiva, gdje ćete moći potrošiti kaloriju više koju ćete dobiti na domjenku nakon otvorenja izložbe i nagradne igre.

Iz Sindikata biciklista pozivaju sve zainteresirane da dođu u Hrvatski državni arhiv, pogledajte izložbu i vrtite pedale na Ciklokinu i u preostalim danima tjedna 10. – 14. lipnja od 9 do 16 sati. Više o svemu na Facebooku. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni