Panel: Trudnoća i cijepljenje protiv koronavirusa

Panel: Trudnoća i cijepljenje protiv koronavirusa

Udruga Roda organizirala je online panel na temu cijepljenja protiv bolesti COVID-19 za žena koje su trudne ili planiraju trudnoću. Panel je održan u utorak, 9. studenoga, a snimka je dostupna za gledanje na YouTube kanalu Udruge.

U panelu su , među ostalima, sudjelovali epidemiolog prof. dr. Bernard Kaić, ginekolog prof. dr. Ratko Matijević i specjalistica transfuzijske medicine Jurjana Novoselac.

Osim snimke panela, Udruga Roda je objavila i prijevod ažuriranih Pitanja i odgovora o cijepljenju za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću Britanskog kraljevskog zbora porodničara i ginekologa te Britanskog kraljevskog zbora primalja, iz listopada 2021.

Iz Rode su poručili da je interes za panel bio je velik te je više od 230 ljudi pratilo prijenos uživo.

»Žene imaju puno pitanja oko cijepljenja protiv bolesti COVID-19, osobito slučaju kad planiraju trudnoću, trudne su ili doje. Iskustvo s terena pokazuje da od zdravstvenih djelatnika dobivaju vrlo različite informacije koje nisu nužno u skladu s trenutnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije pa ni Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naša je želja da panel ali i dokument sa pitanja i odgovorima doprinose boljoj informiranosti kako opće, tako i stručne javnosti«, priopćili su iz Udruge. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni