Pametna olovka koja “osjeti” pokrete i digitalizira sadržaj s papira

Pametna olovka koja “osjeti” pokrete i digitalizira sadržaj s papira

Uzorak na papiru omogućava da olovka „osjeti“ kako se kreće i snima tekst ili oblike koje stvara korisnik

Sigurno ste ponekad poželjeli digitalno pohraniti bilješku ili skicu stvorenu na papiru. Digitalizacija sadržaja može predstavljati problem ako nemate pristup računalu ili bi jednostavno radije koristili olovku.

Orée Stylograph je najnovija olovka s ugrađenom mogućnošću za pohranjivanje digitalnih bilježaka. Jednostavno snima i digitalizira sadržaj u isto vrijeme kada ga i korsnik stvara. Iako se ne radi o revolucionarnom otkriću, jer su slična izdanja već na tržištu, poput Neo Smartpen N2 olovke, ono po čemu se razlikuje na prvi pogled je specifičan gornji rez na prednjoj strani.

Kao i Neo olovka, ima trokutastu tijelo sa zaobljenim uglovima. Ovaj oblik se smatra ergonomski udobnim za korisnika koji drži olovku. Kućište je formirano od bakra, što čini dizajn upečatljivim i originalnim.

S olovkom dolazi i kožni A5 notes koji sadrži 192 stranica s posebnim uzorkom papira koji se mogu nadopunjavati. Uzorak na papiru omogućava da olovka „osjeti“ kako se kreće i snima tekst ili oblike koje stvara korisnik. Iako se olovka može koristiti za pisanje bez posebnog papira, tada ne bi bilo moguće digitalizirati stvoreni sadržaj.

Iz kompanije poručuju kako se može se koristiti do dva puna dana za snimanje sadržaja koje pohranjuje na internu memoriju. Jednom spremljeni sadržaj korisnik može prenijeti na mobilni uređaj putem Bluetootha, nakon čega popratne iOS ili Android aplikacije nude razne funkcije, uključujući uređivanje, pretvaranje u različite formate, dijeljenje s drugima i izvoz.

Stylograph olovka se puni putem USB Micro punjača i dolazi s 0,7 milimetarskim kemijskim uloškom koji je široko dostupan, a na tržištu će se pojaviti u rujnu. (http://www.gizmag.com/oree-stylograph-smartpen/39093/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni