Paljenjem plamena otvorene Sportske igre mladih

Paljenjem plamena otvorene Sportske igre mladih

Sportske igre mladih jedna su od najmasovnijih sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe, a među mladima promiču razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play

Paljenjem plamena na glavnom gradskom trgu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić u utorak su otvorili ovogodišnje, 19. po redu Sportske igre mladih.

Predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igri mladih Zdravko Marić ponosan je na činjenicu da već 19 godina uspijeva organizirati ovo druženje, unatoč lošoj financijskoj situaciji, a još je ponosniji na činjenicu da se djeca prijavljuju svake godine sve više te poziva sve mlade na sudjelovanje.

„I ove godine promičemo zdrav život naših mladih. Zahvaljujem gospodinu Mariću što je stvorio ovo, sada već u cijeloj Hrvatskoj prepoznatljivo natjecanje na kojem sudjeluje velik broj mladih. Grad Zagreb će nastojati pomoći, a spremni smo i ponovno organizirati završnicu kada to bude potrebno“, rekao je gradonačelnik.

Sportske igre mladih jedna su od najmasovnijih sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe, a među mladima promiču razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play. Igre se već tradicionalno održavaju u brojnim gradovima Hrvatske, a prijave su besplatne te još uvijek traju.

Natjecatelji se natječu u deset sportova: mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, odbojka na pijesku, graničar i atletika, a natjecanja su podijeljena u tri razine – gradska/županijska, državna završnica i međunarodno finale.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni