Paljenje svijeća u spomen na žrtvu Vukovara

Paljenje svijeća u spomen na žrtvu Vukovara

Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb – Trnje u suradnji sa 48 udruga iz Domovinskog oslobodilačkog rata, organizira Dane sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu, pod sloganom: “I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR”.

Akcija je započela 10. studenoga 2018. organiziranim posjetom gradu Vukovaru i svim važnim mjestima u gradu Vukovaru.

I ove godine će se u subotu, 17. 11. u 18.00 sati, duž ulice grada Vukovara u Zagrebu od njezinog početka kod Trešnjevačke tržnice do kraja na Pešćenici kod ulice grada Gospića, u dužini od 4,5 km sa sjeverne i južne strane prometnice, zapaliti tisuće lampaša.

Iz Kluba veterana 148. brigade pozivaju građane i učenike osnovnih i srednjih škola, sa preporukama Ministarstva prosvjete i Gradskog ureda za obrazovanje da im se pridruže sa svojim profesorima i učiteljima.

Na središnjem mjestu obilježavanja u Zagrebu, između kolnika ulice Hrvatske Bratske Zajednice kod ulice grada Vukovara na travnatoj površini u 18.30 sati, dolaskom »Vukovarskog svjetla mira« od lampaša će biti napravljen križ sa svijećom (od 2 m) u sredini, dok će lampašima biti ispisano ime grada Vukovara uz prigodni program i molitvu.

Sv. misa zadušnica za sve stradale u Vukovaru, Škabrnji i Domovini planirana je, kao i prošle godine, za sve one koji taj dan ne mogu otići na obilježavanje u Vukovar, u nedjelju 18. studenoga u 19.00 sati u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode, Don. Branka Šimića 1, na Jarunu.

Nakon mise održat će se koncert: „Zapamtite Vukovar“ uz sudjelovanje hrvatskih dramskih i glazbenih umjetnika.

Akcija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni