Paljenje svijeća na križanju Vukovarske i Hrvatske bratske zajednice

Paljenje svijeća na križanju Vukovarske i Hrvatske bratske zajednice

Zagrebački gradonačelnik je pozvao sugrađane da zapale lampaše u prozorima

U okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, što se održava pod nazivom „I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar“, u utorak, 17. studenoga, u 18 sati, na križanju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice (kod spomenika dr. Franji Tuđmanu), gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zapalit će svijeću u spomen na žrtve srpske agresije.

Tradicionalno obilježavanje i ove godine organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik Bandić pozvao je Zagrepčanke da zapale lampaše i Škabrnje tako odaju počast žrtvama koje su pale za domovinu.

“18. studenoga, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dan je koji oduvijek ujedinjuje Hrvatsku, dan kada se s dužnim pijetetom sjećamo svih onih koji su pali kao žrtve agresije na Hrvatsku, koji su za obranu slobode i samostalnosti Domovine dali sve: svoju mladost, svoje zdravlje, svoje živote…”, navodi se u poruci gradonačelnika.

Dodaje se da je ova godina posebna zbog pandemije koronavirusa i zato tradicionalni odlazak u Vukovar ili Škabrnju, sudjelovanje u mimohodu “ovaj dan moramo zamijeniti drugačijim pristupom”.

Međutim, to nimalo ne umanjuje naše osjećaje i našu želju da budemo sa Vukovarom i Škabrnjom, da u našim srcima i mislima budemo sa žrtvama i njihovim obiteljima. Dapače, pokažimo više no ikad što mislimo i koliko nam je važan taj dan i ono što on predstavlja. Zapalimo lampaše u našim prozorima i na taj način recimo hvala za neizmjernu žrtvu te za slobodu i neovisnost u koje su utkani brojni životi i silna energija cijele Hrvatske”, poručuje gradonačelnik Zagreba.

“Večeras, uoči Dana sjećanja, u 18,30 sati, osvijetlimo Zagreb za naš Vukovar i našu Škabrnju – za našu Hrvatsku!”, zaključuje se u poruci. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni