Paljenje lampica na zagrebačkom boru u Ljubljani

Paljenje lampica na zagrebačkom boru u Ljubljani

Ljubljana je već peti grad kojem će Grad Zagreb darovati božićno drvce, a do sada su ovaj simbolični znak prijateljstva primili: Beč (2010.), Rim (2011.), Berlin (2012.) i Budimpešta (2013.). Drvce visoko devet metara, bit će okićeno licitarskim srcima u 200 božićnih kuglica

Kao potvrdu prijateljstva dvaju gradova, ususret nadolazećim blagdanima, danas će se u 17.30 sati na trgu Figovec u centru Ljubljane održati svečano paljenje lampica na lampice na božićnom drvcu koje je Grad Zagreb darovao Ljubljani.

Na svečanosti će uz gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića i veleposlanicu Republike Hrvatske u Sloveniji NJ. E. Vesne Terzi biti i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martine Bienenfeld te drugi visoki uzvanici.

Ljubljana je već peti grad kojem će Grad Zagreb darovati božićno drvce, a do sada su ovaj simbolični znak prijateljstva primili: Beč (2010.), Rim (2011.), Berlin (2012.) i Budimpešta (2013.). Drvce visoko devet metara, bit će okićeno licitarskim srcima u 200 božićnih kuglica te isto toliko stakalca i drvenih tradicijskih dječjih igračaka s područja Hrvatskog zagorja. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t