Paljenje lampica na zagrebačkom boru u Ljubljani

Paljenje lampica na zagrebačkom boru u Ljubljani

Ljubljana je već peti grad kojem će Grad Zagreb darovati božićno drvce, a do sada su ovaj simbolični znak prijateljstva primili: Beč (2010.), Rim (2011.), Berlin (2012.) i Budimpešta (2013.). Drvce visoko devet metara, bit će okićeno licitarskim srcima u 200 božićnih kuglica

Kao potvrdu prijateljstva dvaju gradova, ususret nadolazećim blagdanima, danas će se u 17.30 sati na trgu Figovec u centru Ljubljane održati svečano paljenje lampica na lampice na božićnom drvcu koje je Grad Zagreb darovao Ljubljani.

Na svečanosti će uz gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića i veleposlanicu Republike Hrvatske u Sloveniji NJ. E. Vesne Terzi biti i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martine Bienenfeld te drugi visoki uzvanici.

Ljubljana je već peti grad kojem će Grad Zagreb darovati božićno drvce, a do sada su ovaj simbolični znak prijateljstva primili: Beč (2010.), Rim (2011.), Berlin (2012.) i Budimpešta (2013.). Drvce visoko devet metara, bit će okićeno licitarskim srcima u 200 božićnih kuglica te isto toliko stakalca i drvenih tradicijskih dječjih igračaka s područja Hrvatskog zagorja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni