Oživljeni likovi iz bajki oduševili su najmlađe

Oživljeni likovi iz bajki oduševili su najmlađe

Sav prihod od donacija ulaže se u dovršavanje izgradnje novog jahališta koje dođe oko 60 tisuća kuna. Ovim projektom će se djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom omogućiti kvalitetnija i kontinuirana terapija pomoću konja

Članovi Udruge za terapijsko jahanje Don Kihot u subotu su oživjeli mnogima omiljene likove iz djetinjstva poput Crvenkapice, Snjeguljice, Petra Pana i Zlatokose. Naime, na imanju Don Kihot (Šimunčevečka cesta kod Sesveta) održala se Proljetna bajka u kojoj se djeca imala zadatak osloboditi Zlatokosu s tavana.

Zagonetke su bile skrivene u šumi, pored bunara, u staroj kući, pored cvijeća i u posudi za hranu za konje… U potrazi za ključem pomagali su im likovi iz bajki koji su oživjeli na jedan dan. Crvenkapica je nosila jabuke za konje, Vještica je ovaj put bila dobra i pomagala djeci u potrazi, Petar Pan i Zvončica su plesali i zabavljali djecu, a Pocahontas pomagala djeci u jahanju nakon potrage.

don kihot1

Velik broj djece, njihovih roditelja i jahača Udruge pokazali su kako se djeci sviđaju ovakvi događaji. U interaktivnoj predstavi sudjelovali su cijelo vrijeme, tražili papiriće sa zagonetkama kako bi na kraju došli do cilja.

Nakon Proljetne bajke organiziralo se i jahanje za djecu i odrasle po cijeni od 30, odnosno 40 kuna. Sav prihod od donacija ulaže se u dovršavanje izgradnje novog jahališta koje dođe oko 60 tisuća kuna. Ovim projektom će se djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom omogućiti kvalitetnija i kontinuirana terapija pomoću konja, a iz Udruge pozivaju sve koje imaju mogućnosti doniranja da im se jave i pomognu u ostvarenju ovog plemenitog cilja.

Sljedeća Proljetna bajka je na imanju ponovo u subotu 26. travnja 2015. u 16 sati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni