“Oživljavanje” slavnih osoba putem holograma

“Oživljavanje” slavnih osoba putem holograma

Hologram USA već planira svjetske turneje preminulih slavnih osoba, uključujući i jednog od pionira „rock and rolla“ Buddyja Hollyja i pijanista Liberacea. Iako još nema točnih datuma, debitantski hologramski nastup Liberacea mogao bi se održati u Las Vegasu

(Snoop Dogg i hologram preminulog Tupaca Shakura nastupaju na Coachella festivalu 2102.)

Novi Hologram Comedy Club, koji bi se trebao otvoriti u kolovozu 2016. godine u Jamestownu, u sklopu države New York, najavljuje kako će preminule slavne komičare pomoću holograma vratiti u život.

Naime, pioniri takvih izvedbi, tvrtka Hologram USA, već su pokazali da je nešto slično moguće kada su „oživjeli“ repera Tupac Shakura 2012. godine na Coachella festivalu, a sada najavljuju novi projekt „Digitalno uskrsnuće“ u kojem bi putem holograma vratili u život slavne komičare, poput Georgea Carlina, Rodneya Dangerfielda te Bob Hopea.

Ideja je da gledatelji iskuse nastup uživo slavnih komičara u simuliranom klubu što će publici pružiti bolji uvid i zahvalnost za komedijski talent u odnosu na gledanje arhivskih filmskih snimki. Gledajući takav hologramski nastup imat će priliku iskusiti besprijekorne i dobro tempirane šale te jedinstveni šarm i karizmu legendarnih izvođača na pozornici.

U realiziranju ideje očito je potrebno „tehnološko čarobnjaštvo“, kako piše Washington Post, no postoji još jedan razlog zašto su hologrami komičara inovativni – oni mogli postati poticaj gospodarskog razvoja i turizma u gradovima koji žele privući nove posjetitelje.

Nije slučajno da se planirana hologramska manifestacija održava u Jamestownu, rodnom kraju komičarke svih vremena Lucille Ball. Grad se nalazi u jugozapadnom dijelu države New York u blizini jezera Erie, a konstantno su u potrazi za novim načinima revitalizacije i rasta. Novi komedijski centar ima potporu države New York unutar dugoročne strategije turizma, a guverner Andrew Cuomo je osigurao 1,5 milijuna dolara za realiziranje ovog projekta.

Hologram USA već planira svjetske turneje preminulih slavnih osoba, uključujući i jednog od pionira „rock and rolla“ Buddyja Hollyja i pijanista Liberacea. Iako još nema točnih datuma, debitantski hologramski nastup Liberacea mogao bi se održati u Las Vegasu.

Nastupi će omogućiti interakciju publike s izvođačima, a kako Alki David, direktor u tvrtki Hologram USA, navodi u priopćenju, „Ne mogu zamisliti bolji način da doživite velikane američke komedije nego u nastupu uživo u okruženju u kojem su te zvijezde nastajale“.

Veliko je pitanje je li hologram tehnologija stvarno bolja od samog gledanja starih televizijskih isječaka na YouTubeu. Kritičari tvrde da su današnji hologrami samo tehnološka adaptacija poznate Pepper’s Ghost iluzije koja je poznata već od 16. stoljeća.

Bez obzira na to, ovo može postati izvrsna turistička prilika za manje gradove, posebno jer se većina američkih zbivanja odvija u Las Vegasu, Orlandu i New Yorku. Zamislite samo turneje u kojima zabavljači nastupaju u više mjesta u isto vrijeme.

Hologrami slavnih sigurno su već zanimljivi, ali još zanimljivija je mogućnost poticanja gospodarskog razvoja i revitalizacije njihovih rodnih mjesta diljem SAD-a. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni