Ozalj u srcu Zagreba i Jaskanski Vinski Treking

Ozalj u srcu Zagreba i Jaskanski Vinski Treking

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 21. kolovoza

18:00

Opatovina (bar Potepuh)

“Ozalj u srcu Zagreba”

“Ozalj u srcu Zagreba” naziv je manifestacije koja će u petak i subotu predstaviti grad na Kupi hrvatskoj metropoli. Stoljetna tradicija vinarstva i vinogradarstva tema je ovog susreta koji će biti na terasi tržnice Dolac, a na kojoj će se uz 11 vinara ozaljskog kraja, predstaviti i OPG-ovi Karlovačke županije. Vinarima iz ozaljskog kraja priključit će se i proizvođači sireva, meda, oraha i drugih domaćih proizvoda. Uz vina će biti sljubljena i ponuda tradicionalnih jela iz ozaljskog kraja.

20:00

Udruga za terapijsko jahanje, Stjepana Lacka 11

Posljednje Donkihotovske ljetne večeri

Ovog vikend bit će održane posljednje ovosezonske Donkihotovske ljetne večeri. U četvrtak 20. kolovoza bojat ćemo potkove, u petak tražiti skriveno blago i peći kukuruz, a u subotu (23. kolovoza) organiziran je završni plesnjak sezone.

Kao i do sada, jahanje za djecu je 30 kn 15 minuta jahanja, a sve radionice i dodatne stvari su besplatne za sve posjetitelje.

Na imanju možete potražiti i svoj primjerak bojanke Don Kihot. Za svaki donaciju ćete dobiti bojanku kao znak zahvale, a od skupljenih sredstava će se nastaviti gradnja jahališta za djecu s teškoćama u razvoju.

Detaljnije na stranici www.donkihot.hr.

21:00

Katarinin trg

Ljetno kino Gradec: 4 nabijene puške (Redirected), akcija, komedija, 2014.

Redatelj: Emilis Velyvis, Uloge: Matt Damon, Scott Bakula, Eric Zuckerman…

Četvorica prijatelja – John, Ben, Tim i Michael su novopečeni pljačkaši koji su zaglavili u istočnoj Europi i kroz seriju avantura koje doživljavaju pokušavaju se nekako dočepati doma…

Od 21:00 do 23:00

Strossmayerovo šetalište

Ljeto na Štrosu

Večernji koncert- B and the Bops

Subota, 22. kolovoza

14:00

Westgate Shopping City

HOLI, najšareniji festival svijeta, dolazi u Hrvatsku! Osjeti šarenilo u zraku ove godine kod Westgate shopping centra! Sprema se šarena zabava sa odličnim glazbenim programom za tisuće šarenih ljudi.
HOLI znaci: mirna i šarena zabava s puno boja na odjeći, tijelu i u zraku!

Ulaznice su po cijeni od 99 kuna, a u cijenu su uključena i 2 paketića boje u prahu.

Od 21:00 do 23:00

Strossmayerovo šetalište

Ljeto na Štrosu

Večernji koncert- B and the Bops

Nedjelja 23. kolovoza

21:00

Katarinin trg

Ljetno kino Gradec: Čarobnjakov Šešir, animirani, 1990. / SFR Jugoslavija

Redatelj: Milan Blažeković, Uloge: Ivo Rogulja, Emil Glad, Nada Rocco…

Čarobnjak Štapić i njegovi prijatelji žele pobijediti cara Mrazomora koji je okovao svijet ledom. Za taj im je pothvat potreban čak i zmaj Ferdinand sa svojim plamenim dahom. Problem je što Ferdinanda prvo moraju probuditi dok on čvrsto spava na dnu vulkana.

IVANIĆ-GRAD

Nedjelja, 23. kolovoza

9:30

Međunarodna cestovna biciklistička utrka „45.Memorijal Stjepan Grgac“

„Memorijal Stjepan Grgac” je međunarodna biciklistička utrka se organizira u čast najvećeg hrvatskog biciklista svih vremena, Stjepana Grgca, koji slovi za višestrukog prvaka Zagreba, Hrvatske i Jugoslavije, a ujedno je bio i sudionik najveće biciklističke utrke na svijetu Tour de France 1936.godine.

Od prve utrke na kojoj je bilo dvadesetak sudionika,ovaj je događaj izrastao je u pravu sportsku manifestaciju, na kojoj danas sudjeluje više stotina gostiju iz više zemalja.

JASTREBARSKO

Subota, 22. kolovoza

10:00

Park dvorca Erdödy

Ljeto u Jaski, sportska i kulturna događanja, štandovi, zabavni sadržaj,
igre za djecu.

10:00

Park dvorca Erdödy

Jaskanski Vinski treking “Sparkling Wine Trek 2015”

Međunarodna treking utrka Jaskanski Vinski Treking petu godine zaredom će se održati pod nazivom SPARKLING WINE TREK 2015. Ove godine svi natjecatelji će imati priliku nastupiti u dvije različite kategorije trekinga: Gemišt kategoriji u dužini od 25 kilometara i Škropec kategoriji u duljini od 14 kilometara, te po prvi puta i u mtb utrci pod nazivom KAPLJICA BIKE O-MTB TREK dužine od 45 km.

Kako je Jaska i njena okolica nadaleko poznata kao vinorodni kraj, sa svojom prepoznatljivom vinskom cestom i vrlo dobrom ugostiteljskom ponudom. Ove godine ideja organizatora je da se to promovira putem jedne interesantne sportske utrke, gdje svaki natjecatelj dobiva kartu sa označenim točkama te uz pomoć kompasa, pronalazi najkraći i najbrži put do njih.

SAMOBOR

Subota, 22. kolovoza

20:00

Galerija Prica

Youngmasters 2015., međunarodna ljetna škola mladih glazbenika/Koncert Dua Anderletto

Carmen Stepić – glas, Željko Vlahović – glasovir

DUO ANDERLETTO čine pjevačica Carmen Stepić i pijanist Željko Vlahović. Na svoj osebujan način to dvoje iznimno maštovitih i kreativnih glazbenika interpretirat će sefardske tradicionalne pjesme. Oboje glazbenika ima klasično glazbeno obrazovanje, ali kao duo, predstavit će nam se s odmakom u nekim drugim glazbenim sferama i izričajima.

Organizator: Mali muzički atelje

Detaljan program: www.youngmasters.com.hr

SVETI IVAN ZELINA

Nedjelja, 23. kolovoza

Obilježavanje obljetnice bitke kod Sv. Helene

Vitezovi Zelingradski

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni