Oxygene na Sudarov način svidio se i Jean-Michel Jarreu!

Oxygene na Sudarov način svidio se i Jean-Michel Jarreu!

Uvid u to kako elektronska glazba Jarrea zvuči na organski način dobila je i samoborska publika, a Sudaru su se u izvedbi priključili Darko Sedak Benčić na krilnici i Janko Adamek na marimbi

Posjetitelji 41. Samoborske glazbene jeseni u ponedjeljak, 19. rujna uživali su u dvostrukom glazbenom programu kojeg su obilježile premijere. Novi izlazak na samoborsku pozornicu imao je Sudar Percussion koji je javnosti po prvi put predstavio spot za skladbu Oxygene IV francuskog skladatelja Jean-Michel Jarrea.

Spot redateljice Sandre Mihaljević sniman je na zagrebačkom Medvedgradu, a predstavlja spoj glazbe i ekološke poruke o važnosti čuvanja okoliša. Također, ovom obradom obilježava se 40. godišnjica izlaska albuma Oxygene, a sam autor Jean-Michel Jarre javio se Sudarevcima e-mailom neposredno prije premijere kako bi izrazio zadovoljstvo viđenim spotom i načinom na koji su mladi glazbenici pristupili njegovim skladbama. Uvid u to kako elektronska glazba Jarrea zvuči na organski način dobila je i samoborska publika, a Sudaru su se u izvedbi priključili Darko Sedak Benčić na krilnici i Janko Adamek na marimbi.

U okviru Ivana Bilić Marimba Weeka u Galeriji Prica predstavio se pak talijansko-španjolski Flamaduo: Francesco Mazzoleni i Luis Camacho Montealegre, uz gostujuću pomoć slovenskog udarljkaša Gregora Hrovata. Sve troje povezano je u osobi Ivane Bilić, obzirom da su njeni studenti na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a za samoborski nastup izabrali su i izvedbu jedne od njenih skladbi (Mexico Encore). Na programu su se još našla i djela Ivana Trevinoa (Catching Shadows) te Emamanuela Séjournéa (Departures), a po prvi put u Hrvatskoj izvedena je skladba Alejandra Vinaoa Relative Riffs.

Utorak, 20. rujna na 41. Samoborskoj glazbenoj jeseni donosi nastavak Marimba Weeka uz nastup američkog udaraljkaša Garretta Mendelowa i pijanistice Satoko Hayami uz izvedbu djela Hamiltona, Kahlua, Psathasa, Marjana, Cerronea, Brostroma, Gendalla i Adlera. Koncert počinje u 20 sati u Galeriji Prica. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni