Ovogodišnji Zagreb Advent Run posvećen borbi protiv melanoma

Ovogodišnji Zagreb Advent Run posvećen borbi protiv melanoma

Nešto više od mjesec dana preostalo je do najšarenije i najzabavnije adventske utrke Zagreb Advent Run. Četvrto izdanje utrke održava se u nedjelju, 8. prosinca, a maštovito kostimirani sudionici preplavit će blagdanski ukrašeni centar Zagreba. Na tisuće sudionika utrke podržat će borbu protiv melanoma, jednog od najzloćudnijih tumora, te rad Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na www.zagrebadventrun.hr do 24. studenoga u ponoć.

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je edukaciji i promicanju važnosti odgovornog ponašanja na suncu kroz sva godišnja doba te cjelogodišnjoj brizi o koži. Od melanoma, jednog od najagresivnijih tumora, svakoga dana obole više od dvije osobe u Hrvatskoj. Stoga je bitno potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje kada je u pitanju zdravlje kože jer je, unatoč suvremenim dostignućima u liječenju, prevencija i rano otkrivanje bolesti i dalje od presudnog značenja za pozitivne prognoze liječenja, a time i život oboljelih.

»Melanom, zloćudni tumor kože, je postao sve izraženiji javnozdravstveni problem diljem svijeta te se smatra vrstom tumora s najbržim rastom incidencije među svim zloćudnim tumorima. Unatoč velikom zalaganju struke, u Hrvatskoj se i dalje bilježi porast broja oboljelih od melanoma pa je potrebno pronaći i nove načine približavanja ove problematike građanima«, izjavila je primarijus Sanja Poduje, dr. med., predsjednica Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem.

Organizatori utrke najavili su i bogati zabavni program dan prije utrke, 7. prosinca, kada će za njih biti organizirano preuzimanje startnih paketa, bogati glazbeni te sportsko-edukativni program, a svi sudionici moći će se savjetovati sa stručnjacima o zaštiti kože te prijaviti za besplatne preventivne preglede madeža u suradnji s udrugom Zdravi pod suncem.

„Prošlogodišnje izdanje utrke okupilo je više od 2.500 sudionika iz čak 29 zemalja svijeta, a utrka je postala jedinim sportskim događanjem u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Stoga i ove godine pozivamo sve zainteresirane – profesionalne sportaše i rekreativce, obitelji s djecom, kućnim ljubimcima, trkače i hodače da se kostimiraju i da nam se pridruže u što većem broju u veseloj atmosferi najšarenije hrvatske utrke«, istaknuo je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i jedan od organizatora utrke.

Osim što će sudionici kretanjem poboljšati svoje zdravlje, ujedno će pomoći i drugima jer, kao i proteklih godina, utrka ima humanitarni karakter te će se dio sredstava od kotizacija utrke donirati udruzi Zdravi pod suncem kao potpora organizaciji njihovih preventivnih pregleda madeža.

Ove godine sudionici trče dvjema trasama, na 5 i 10 kilometara, širim središtem Zagreba, a pridružit će im se i nordijski hodači. Organizatori utrke su agencija za tržišno komuniciranje Millenium promocija i tvrtka za promociju sporta i zdravog načina života Run Croatia. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni