Ovogodišnji Floraart privukao više od 275 tisuća posjetitelja

Ovogodišnji Floraart privukao više od 275 tisuća posjetitelja

(Foto: Ivan Marinković)

Spektakularnim koncertom Ane Rucner na zagrebačkom Bundeku u nedjelju je završena 53. Međunarodna vrtna izložba Floraart, koju je, kako se procjenjue, razgledalo više od 275 000 posjetitelja. Uz puhački orkestar DVD-a Moravče, četiri bivše Ladarice okupljene u vokalni ansambl Arije, Filip Gjud bend i Vladu Kalembera kao gosta iznenađenja, violončelistica svjetskog glasa izvela je poznate romske hitove i tako zaokružila još jednu lijepu zagrebačku priču koja 53 godine uspješno spaja cvijeće i umjetnost.

Voditelj Zrinjevca – podružnice Zagrebačkog holdinga, organizatora “Floraarta” rekao je da je izložbu ove godine razgledalo oko 15 do 20 posto manje posjetitelja nego lani, zbog toga što je u vrijeme njenog održavanja bio blagdan Tijelova, pa su brojni Zagrepčani bili izvan grada.

No oni koji su posjetili izložbu mogli su uživati u atraktivnim cvjetnim instalacijama i iznimno bogatom programu. Održano je više od 40 edukativnih radionica, predavanja i prezentacija, 14 zabavnih dječjih predstava, sedam koncerata, sedam DJ programa i deset nastupa KUD-ova i zborova, tri već tradicionalna natjecanja, a dodijeljeno je ukupno 50 nagrada. Do sada najveći broj izlagača – njih 220, od čega dvadesetak iz inozemstva, izlagalo je na izložbenom prostoru većem od 300 tisuća četvornih metara, a ove godine za potrebe izložbe zasadilo se čak 123.310 biljaka.

Ove godine Floraartu su se priključili i ulični umjetnici zagrebačkog Art parka, koji su na Bundeku uz dobru glazbu i zabavu, stvarali prava remek-djela. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni