Ovogodišnji Festival hrane i vina posvećen delicijama s Korčule i Pelješca

Ovogodišnji Festival hrane i vina posvećen delicijama s Korčule i Pelješca

Hrvatski festival hrane i vina održava se od 13. do 15. studenog u Areni Zagreb, a posjetitelji će, osim vrhunskih vina, upoznati i gastronomske osobitosti ovih područja

Ovogodišnji tradicionalni Hrvatski festival hrane i vina posvećen je domaćim enogastro destinacijama Korčule i Pelješca. Na predstavljanju proizvođača hrane i vina iz ovih južnodalmatinskih krajeva, u galeriji Klovićevi dvori posjetitelji su u četvrtak degustirali autohtone vinske sorte: Plavac mali, Dingač, Rukatac Grk i Pošip te tradicionalne kulinarske specijalitete.

Proizvođače i goste je pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je naglasio kako hrvatski vinari mogu biti ponosni na svoje proizvode vrhunske kvalitete, konkurentne na europskome i svjetskome tržištu.

„Vinarstvo je tradicionalno zanimanje vaših krajeva i drago nam je da mladi ljudi nastavljaju tradiciju svojih očeva i djedova. Hrvatsko prirodno bogatstvo, klimu i druge preduvjete za proizvodnju vrhunskih vina sve više poduzetnika spremno koristi na najbolji način“, rekao je gradonačelnik.

Hrvatski festival hrane i vina održava se od 13. do 15. studenog u Areni Zagreb, a posjetitelji će, osim vrhunskih vina, upoznati i gastronomske osobitosti ovih područja: sir, pršut, maslinovo ulje, razne vrste rakija i džemova te druge delicije. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni