Ovogodišnji Animafest donosi 350 filmova

Ovogodišnji Animafest donosi 350 filmova

(FOTO: Samir Cerić Kovačević)

Svjetski festival animiranog filma s 45-godišnjom tradicijom Animafest Zagreb tradicijom započeo je u ponedjeljak 5. lipnja i trajat će do 10. lipnja. Tijekom festivala Zagreb postaje svjetsko središte animacije. U natjecateljskim, tematskim i retrospektivnim programima bit će prikazano 350 filmova, uz brojna popratna događanja kao što su izložbe, radionice, predavanja i sl. Animafest Zagreb 2017 pokriva sva područja animiranog filma, dok je njegov tematski program usmjeren na vezu stripa i animacije.

Program će se odvijati u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteci, a producentica festivala Matea Milić skrenula je pozornost na bogat Animafestov program izvan kino-dvorana.

Član Vijeća Animafesta Nikola Stojadinović izrazio je zadovoljstvo programima kulturnim centrima koji dodatno osnažuju nezaobilaznu vezu Zagreba i Animafesta jer umjetnički animirani film dovode do velikog broja građana.

Direktorica marketinga Zagrebačke banke (sponzora Animafesta) Vanja Vaniček istaknula je kako je Animafest postao mjesto na kojem se djeca, mladi i odrasli uče vrijednostima poput kreativnosti, razmjene ideja, inovativnosti i raznolikosti.

Animafestov program na otvorenom je besplatan za sve posjetitelje, dok se za ostale projekcije ulaznice i iskaznice za cijeli festival mogu kupiti online u sustavu Kupiulaznicu.hr te na blagajnama kina Europa, Tuškanac i Kinoteka. Redovna cijena standardne festivalske iskaznice je 200 kuna. Pojedinačna ulaznica stoji 25 kuna za sve programe osim velikog natjecanja kratkometražnog filma (30 kuna).

Više informacija i raspored projekcija na: http://www.animafest.hr/hr/2017/home (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni