Ovogodišnja Ambienta donosi nove sadržaje

Ovogodišnja Ambienta donosi nove sadržaje

Međunarodni sajam Ambienta koji će biti otvoren na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 13. listopada ove godine donosi nova tematska područja – Namještaj i unutarnje uređenje te Industrijski program, Građenje i opremanje, Horeca – living kitchen i Art Fair Zagreb, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na 46. Međunarodnom sajmu namještaja i unutarnjeg uređenja u 10 paviljona na prostoru površine 27.000 m2 predstavit će se 461 izlagač iz 28 zemalja. U sklop Art Fair-a Zagreb svoja umjetnička djela predstavit će slikari, kipari i fotografi.

»Uz dugu i respektabilnu povijest održavanja – njih ukupno 45 – Ambienta ima status najvažnijeg poslovnog događaja drvne industrije u Republici Hrvatskoj koji okuplja domaće i inozemne proizvođače drvno-prerađivačke industrije i dizajna. Značaj ovog sajma za ukupno gospodarstvo prepoznao je i Grad Zagreb te se već četvrtu godinu zaredom uključio u njegovu realizaciju kao suorganizator, a sve u cilju promocije i razvoja domaće drvne industrije te je za suorganizaciju Abiente 2019. ove godine iz gradskog proračuna izdvojeno 980.000 kuna«, kazala je zamjenica gradonačelnika doc. dr. Olivera Majić. (ZG-m)