Ovog tjedna radovi na sanaciji sjevernog kolnika Aleje Bologne

Ovog tjedna radovi na sanaciji sjevernog kolnika Aleje Bologne

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je sugrađanima na razumijevanju dok traju radovi. Istaknuo je da je u Zagrebu trenutno oko 320 otvorenih gradilišta

Na Aleji Bologne jutros su započeli radovi na sanaciji sjevernoga kolnika, od ulice Prigornica do Aleje Seljačke bune u duljini od 1400 metara.

»U idućih pet dana izvršit ćemo kompletnu obnovu asfalta na površini od 10 tisuća kvadrata, ugradit ćemo dva nova sloja asfalta, slivničke rešetke će biti zamijenjene, postavit ćemo nove rubnjake te iscrtati novu horizontalnu signalizaciju. Vrijednost radova je oko 2 milijuna kuna, a otvorenje ove dionice Aleje Bologne očekujemo u petak«, rekao je Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je sugrađanima na razumijevanju dok traju radovi. Istaknuo je da je u Zagrebu trenutno oko 320 otvorenih gradilišta.

»Građani polako idu na godišnje odmore, a naše ekipe marljivo rade diljem Zagreba. Idući tjedan ću se sastati s čelnicima podružnice Zagrebačke ceste na temu dizanja koeficijenata ljudima koji rade na cestama. Moramo nagraditi naše radnike jer svaki dan rade u teškim uvjetima i na velikim vrućinama, zaslužili su povišice«, poručio je gradonačelnik.

Dan ranije, u nedjelju, gradonačelnik Bandić je u promet pustio Medulićevu i Nazorovu ulicu na kojima je rađena rekonstrukcija.

Radovi na Medulićevoj ulici, koji su započeli 11. srpnja, obuhvatili su sanaciju kolnika u dužini 300m, od Prilaza Gjure Deželića do Ilice. Vrijednost tih radova iznosila je 500 tisuća kuna. Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković naglasio je da je izvršena kompletna obnova Medulićeve, izvršena je sanacija prijekopa, isfrezan je stari asfalt površine 1800 m, ugrađena su dva nova sloja asfalta, na što je utrošeno oko 750 t asfalta, popravljeni su rubnjaci, zamijenjeni stari poklopci te je obnovljena horizontalna signalizacija.

Obnovljena Medulićeva ulica pred puštanje u promet

Rekonstrukcija Nazorove je također obuhvaćala sanaciju kolnika, u dužini 1400 m, od Britanskog trga do Tuškanca. Radovi su započeli 8. srpnja, a vrijednost je 1,7 milijuna kuna.

»Rekonstrukcija ove ulice je također iz ljetnog programa radova«, rekao je Turković dodavši kako su i ovdje izvršeni radovi frezanja asfaltnog zastora, ugrađena su dva sloja asfalta, nosivi i habajući, ukupno 2300 t. Zamijenjeni su kanalski poklopci i slivničke rešetke, njih oko 80, popravljeni su oštećeni betonski rubnjaci i iscrtana je horizontalna signalizacija. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni