Ovo je najljepša hrvatska poštanska marka u 2018.

Ovo je najljepša hrvatska poštanska marka u 2018.

Najviše glasova osvojila je prigodna poštanska marka s motivom lipicanaca, na drugom mjestu je poštanski blok u povodu uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na SP 2018., a na trećem marka s likom profesora Baltazara

Hrvatska pošta već 22 godine provodi izbor za najljepše izdanje poštanske marke Republike Hrvatske. Prema glasovima glasača najljepšim izdanjem iz 2018. jučer je proglašen prigodni poštanski blok s jednom markom Zaštićene pasmine konja – lipicanac“, rad dizajnera Vladimira Buzolić-Stegua.

Na drugom je mjestu prigodni poštanski blok „Uspjeh Hrvatske na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Rusija 2018.“, a treće mjesto osvojila je prigodna marka „Profesor Baltazar“.

Poštanske marke mogu se kupiti u internetskoj trgovini Hrvatske pošte, www.epostshop.hr.

Ove se godine izbor održavao od 28. veljače do 30. ožujka, a glasalo se poštom – slanjem glasačkih listića – ili na www.posta.hr. Za glasače koji su glasali poštom predviđeno je ukupno 10 vrijednih nagrada, a sretni dobitnici izvučeni su 8. travnja 2019. u nagradnoj igri „Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!“. (ZG-m)