Ovo je Hrvatska…

Ovo je Hrvatska…

Posve je jasno kako istražitelji neće i ne mogu ništa pronaći u privatnim kućama jer je potencijalnim okrivljenicima dano više nego dovoljno vremena da sve eventualne dokaze ili krimene, ovisno o tome s koje strane gledamo, sakriju

Lazar Grujić

Nakon objave o pretresanju stambenih prostora donedavno najodgovornijih osoba u sustavu Agrokor čovjek može samo konstatirati kako nam je uz sudstvo i istražiteljstvo na niskim granama! Naime posve je jasno kako istražitelji neće i ne mogu ništa pronaći u privatnim kućama jer je potencijalnim okrivljenicima dano više nego dovoljno vremena da sve eventualne dokaze ili krimene, ovisno o tome s koje strane gledamo, sakriju. Tajnosti i faktora iznenađenja u ovoj policijskoj akciji nema i sigurni smo kako je jedina njezina svrha davanje političkog alibija kako se ipak nešto radi.

Dodamo li tome izjavu predsjednika Sabora kako istražno povjerenstvo za Agrokor nema svrhe ako DORH započne istragu, mozaik je složen. No unatoč mlakim reakcijama birača i revoltom nezadovoljnih naših sugrađana nismo sigurni kako naši korumpirani političari ipak mirno spavaju! Jer nakon bonace uvijek dolazi do oluje i u tom smislu može se očekivati da se konačno probude i studenti koji su u naše vrijeme bili predvodnici svih promjena i buntovnici s razlogom. Govoreći o našem vremenu mislimo na vrijeme kada su članovi Stranke umirovljenika bili dio studentskog pokreta i agilni zagovornici društvenih promjena.

Dozvola za ubijanje

Pogledamo li u tom kontekstu i jučerašnji prosvjed protiv asfaltne baze u Velikoj Gorici vidljivo je da nema elana, volje i dovoljno razvijene društvene svijesti da se nešto poduzme. Bez obzira što je lokalni šerif navodno primio i potrošio novčanu nagradu koja se nekada nazivala mito ili što će i dio Zagrepčana piti zagađenu vodu s obližnjeg vodocrpilišta. U taj kontekst možemo uvrstiti i prosvjede protiv termoelektrane na rijeci Cetini, tvornice kamene vune u Istri ili golf terena u Dubrovniku u kojima je također zakazalo političko djelovanje i ustupilo mjesto aktivistima.

Vrativši se ipak na početak ovog našeg razmišljanja još jednom postavljamo pitanje gdje su granice strpljivosti i obazrivosti biračkog tijela u Hrvatskoj? Kako ubuduće opravdati i sankcionirati klevetu na koju se često pozivaju političari kada se istovremeno bogati ubojica, recidivist koji je do sada u prometu ubio petero ljudi, pušta na slobodu? Pitanja ima mnogo i nažalost svakim danom sve više, a odgovora sve manje. No sigurni smo kako će se brzo početi tražiti u Hrvatskoj, a ne u Irskoj ili Njemačkoj. A tada će biti vrlo zanimljivo kako će aktualni foteljaši na njih odgovarati tj. nijekati svoju ulogu u sveopćoj nefunkcionalnosti državnih mehanizama, otvorenoj pljački i korupciji te pogodovanju svima drugima osim hrvatskom narodu.

Lazar Grujić, dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Zagreb, 16. 10. 2017. godine

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni