Ovacije za Jimmyja Stanića

Ovacije za Jimmyja Stanića

Posve neuobičajeno za koncerte jazza, u trenutku kolektivnog ushita Staniću je uručen jedan grudnjak koji je doletio iz publike

Dan prije svojeg nastupa s Jazz orkestrom HRT-a, pijanist, skladatelj i aranžer Alan Broadbent je u petak u dvorani Hrvatskog društva skladatelja održao glazbenu radionicu. Kroz priču o svojem glazbenom putu govorio je o raznim pod-žanrovima jazza, glazbenicima koji su ih obilježili, značajkama te glazbe. Posebice su dojmljive bile demonstracije na glasoviru kroz koje je pokazao da je pomno proučio povijest jazza te koliko je to važno u razvoju svakog glazbenika. Odgovarajući na pitanja nekih od mnogobrojnih polaznika radionice otkrio je tajne sviračkog, ali i skladateljskog i aranžerskog umijeća.

U večernjem koncertnom programu u do posljednjeg mjesta ispunjenoj Maloj dvorani Lisinski oduševio je pjevač Jimmy Stanić koji je nastupio uz Scharf Club Swing Quintet i gosta, harmonikaša Marjana Krajnu. Publika je u zanosu pozdravljala izvedbe Stanićevih skladbi i jazz standarda, a po svršetku su svi prisutni ustali i ovacijama iskazali poštovanje prema legendi hrvatske glazbe. Posve neuobičajeno za koncerte jazza, u trenutku kolektivnog ushita Staniću je uručen jedan grudnjak koji je doletio iz publike.

U drugom dijelu koncerta održana je tradicionalna manifestacija Nove nade jazza “Marjan Marjanović” na kojoj su se predstavile pjevačice i instrumentalisti koji još nisu poznati širem krugu ljubitelja jazza.

(Jazz.hr / ZG-magazin.com.hr / Mario Juričić)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni