Otvorenje izložbe Biciklistička magistrala Zagreb – istok

Otvorenje izložbe Biciklistička magistrala Zagreb – istok

Gradonačelnik Milan Bandić, u utorak 20. rujna u auli zgrade Gradske uprave otvorio je izložbu idejnog rješenja Biciklističke magistrale Zagreb-istok, koju građani mogu pogledati do 20. listopada.

Rezultat je to suradnje Grada Zagreba, Agronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i HŽ Infrastrukture d.o.o. za krajobrazno idejno rješenje biciklističke staze ukupne duljine oko 22,3 km kojim će se povezati središte grada s istočnim dijelom grada, odnosno susjednom županijom, s ciljem održivog razvoja prometa u gradu Zagrebu.

“Štedimo energiju, čuvamo okoliš i potičemo zdravije okruženje za naše sugrađane”, rekao je gradonačelnik, te je za iduću godinu najavio početak gradnje tramvajske pruge i  biciklističke staze do Zračne luke.

Uz gradonačelnika, projekt su predstavile jedna od projektantica, docentica Iva Rechner Dika s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, ravnateljica Ureda uprave HŽ Infrastruktura Antonija Jergović, te Darinka Jug iz Odjela za turizam koja je istaknula da “ovaj projekt nije rađen samo za bicikliste nego i za pješake, tako da se vodilo računa o prostoru kroz koji magistrala prolazi i na koji način će se on oplemenjivati hortikulturalnim sadržajima, otvorenim galerijama, odmorištima i slično”.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni