Otvoreni natječaji za dodjelu nagrada Grada Zagreba

Otvoreni natječaji za dodjelu nagrada Grada Zagreba

Odbor za javna priznanja pri Gradskoj skupštini raspisao je javne pozivne natječaje za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba i Nagrade Zagrepčanka godine. Natječaji su raspisani temeljem članka 30. i 321. članka Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba.

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba. Može se dodijeliti i radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Rok za podnošenje prijedloga je do 9. veljače 2023.

(ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni