Otvoreni gradski natječaji za umjetnike

Otvoreni gradski natječaji za umjetnike

Ravnateljice MSU-a najavila je da će od utorka 9. 6. 2020. biti raspisan natječaj za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19. 3. do 31. 5. 2020.

Nakon privremene mjere obustave izvršavanja Proračuna, svim kulturnjacima kojima su odobrena sredstva temeljem rezultata poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020. poslani su ugovori te je u tijeku isplata sredstava, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog ureda za kulturu održanoj u ponedjeljak u Muzeju suvremene umjetnosti.

Pročelnica Ureda Milana Vuković Runjić naglasila je i kako je aktivan i Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2020. te je pozvala sve udruge i umjetničke organizacije u kulturi da se jave sa svojim programima.

Na konferenciji je predstavljena i još jedna mjera pomoći za nezavisnu scenu.

„Riječ je o suradnji sa zagrebačkim kulturnim centrima koji će otvoriti svoja vrata za sve umjetnike koji nemaju prostor za provođenje pokusa i programa. Termine u centrima za kulturu moći će koristiti one udruge i umjetničke organizacije kojima su odobreni programi u sklopu Javnih potreba u kulturi“, istaknula je Vuković Runjić.

Najavila je i projekt  Zagrebačka muza u sklopu kojega će naglasak biti na stvaranju umjetničkih djela koja će popularizirati Zagreb, Zagrepčanke i Zagrepčane – fiktivne ili zbiljske.

O projektu koji će provoditi Kulturno informativni centar govorio je njegov ravnatelj Petar Bujas. „Pozivamo sve književnike koji će biti nadahnuti temom zagrebačkog potresa da napišu roman“, rekao je Bujas dodajući kako projekt Zagrebačka muza neće biti rezerviran isključivo za književnike već će se kroz buduće natječaje poticati i glazbenici te filmski i likovni umjetnici. Najavio je i kako će svi detalji poziva idućeg tjedna biti objavljeni na stranicama Kulturno informativnog centra – www.kic.hr.

Ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti Snježane Pintarić najavila je da će od utorka 9. 6. 2020. na službenoj i Facebook stranici Muzeja biti raspisan natječaj za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19. 3. do 31. 5. 2020. Uvjeti Natječaja potražite ovdje.

Kako bi kulturna ponuda grada bila što pristupačnija svim zainteresiranima građanima Gradski ured za kulturu objavljivat će tjedni pregled događanja. Novi newsletter pratite tjedno na službenoj stranici Grada Zagreba, u rubrici kultura.(zg-magazin.com.hr. / zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni