Otvoreni Dani kupina

Otvoreni Dani kupina

Do 7. rujna na četiri lokacije u Zagrebu (na Trgu kralja Tomislava, Svetice ispred stadiona Dinamo, te na raskrižjima Ilica – Frankopanska i Petrinjska –Jurišićeva), građani će moći kupiti svježe kupine i proizvode od kupina

Na Trgu kralja Tomislava danas je otvorena manifestacija „Dani kupina”. Spomenutu manifestaciju tradicionalno, već desetu godinu za redom, organiziraju Grad Zagreb i Zagrebačka županija u suradnji sa članovima Poljoprivredne zadruge „Kupina – Eko”  i Udrugom proizvođača kupina Zagrebačke županije.

„Dani kupina” održavat će se sve do 7. rujna na ukupno sedam štandova raspoređenih na četiri lokacije u Zagrebu (na Trgu kralja Tomislava, Svetice ispred stadiona Dinamo, te na raskrižjima Ilica – Frankopanska i Petrinjska –Jurišićeva), a svoje kupine građanima će ponuditi jedanaest proizvođača.  Cijena mjerice kupina je 10 kuna.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić, u društvu pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emila Tuka, zamjenika župana Zagrebačke županije Damira Tomljenovića, te predsjednika Poljoprivredne zadruge „Kupina Eko“ Zdravka Biškupa.

Bandić se Gradonačelnik se zahvalio uzgajateljima kupina: „Po deseti put zaredom iznijeli ste najbolje sorte kupina i ponudili najbolje proizvode od ovog voća. Posebne čestitke upućujem obiteljskim i malim gospodarstvima, te zadrugama koje su se orijentirale na eko uzgoj, i koje na najbolji mogući način koriste subvencije Grada Zagreba za uzgoj i preradu kupina, te pozvao sve da uživaju u ovom visokovrijednom voću, bogatom vitaminima i mineralima.“

Na štandovima se, osim kupina, mogu pronaći i ostali proizvodi od kupina, kao što su kupinovo vino, marmelade, likeri, rakije i sirupi. (zgm)

 

(zgm)

OZNAKE
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni