Otvorene prijave za utrku Zagreb Advent Run 2022.

Otvorene prijave za utrku Zagreb Advent Run 2022.

Omiljena humanitarna i kostimirana adventska utrka za manje od dva mjeseca oživjet će ulice Zagreba – 11. prosinca sa startom u 12 sati

(Foto: Press materijel)

U tijeku su prijave za Zagreb Advent Run, kostimiranu utrku koja je u prethodnim godinama okupila više od 11 000 sudionika. Utrka je pomogla Zagrebu da se pozicionira na sportskoj i blagdanskoj turističkoj karti Europe.

Zagreb Advent Run i ove godine ima veliki humanitarni karakter pa će ovogodišnja utrka biti posvećena neprofitnoj udruzi „Veliko srce malom srcu“ koja pomaže djeci s prirođenim srčanim greškama.

Sedmo izdanje jedne od najdražih europskih utrka održat će se u nedjelju, 11. prosinca. Početak utrke je u 12 sati sa startom i ciljem ispred hotela Westin, a svi zainteresirani trkači i hodači mogu se prijaviti na službenoj stranici utrke www.zagrebadventrun.hr.

Središtem glavnog grada i ove će godine trčati tisuće stranih i domaćih profesionalnih trkača i rekreativaca s plemenitim ciljem. Pomoć je ovoga puta namijenjena humanitarnoj i neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima – „Veliko srce malom srcu“.

Utrke na 5 i 10 kilometara

„Naša Udruga godinama širi svijest o javnozdravstvenom problemu u Hrvatskoj i potrebama u liječenju djece sa srčanim greškama te pomaže medicinskom osoblju, roditeljima i djeci na tom putu. Vjerujemo kako ćemo uz podršku brojnih trkača i partnera utrke uspjeti značajno unaprijediti rad naše Udruge te razveseliti naše najhrabrije i najnevinije – djecu koja vode veliku borbu za život“, izjavila je Barbara Vidović Brzaj, dopredsjednica Udruge „Veliko srce malom srcu“.

Organizatori utrke godinama uspješno primjenjuju moć zajedništva kao najučinkovitiju strategiju za vidljive dobrobiti društva, a jedan od ciljeva utrke je i promoviranje pozitivnih životnih navika te poticanje fizičke aktivnosti kojoj se mogu pridružiti doslovno svi, bez obzira na dob ili fizičku pripremljenost.

„U Hrvatskoj je trenutno više od 10 000 djece s raznim srčanim bolestima, a svake se godine rađa njih još najmanje 500. Jedino ih zajedničkim djelovanjem možemo razveseliti i učiniti im život lakšim“, izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave agencije Millenium promocija i jedan od organizatora utrke.

Trkači, rekreativci i svi ljudi željni sjajne zabave i ove godine mogu izabrati između dvije duljine utrke – 5 ili 10 kilometara.  (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni