Otvorene nove stambene zajednice za oboljele od autizma

Otvorene nove stambene zajednice za oboljele od autizma

U povodu Svjetskog dana svijesti o autizmu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu ravnateljice Centra za autizam Žarke Klopotan, otvorio je u subotu dvije nove stambene zajednice za odrasle osobe s autizmom u Novom Jelkovcu u ulicima Ivane Lang i Brune Bjelinskog.

Zahvalivši gradonačelniku i Gradu Zagrebu na dodijeljena dva nova stana u kojima je smješteno 11 korisnika, ravnateljica Centra Klopotan istaknula je da su na ovaj način započeli jedan proces deinstitucionalizacije i napravili pomak u stanovanju za osobe s autizmom.

Gradonačelnik Bandić poručio je kako je obveza Grada Zagreba da izađe ususret ljudima kojima je to najpotrebnije te istaknuo da je najbitnije od svega da korisnici ovih stambenih zajednica nisu izolirani nego su apsolutno socijalizirani.

Centar za autizama sada ima tri stana odnosno tri životne zajednice u kojima žive odrasli korisnici iznad 21 godine života s poremećajima iz spektra autizma. Prvi stan otvoren je još prije pet godina također u Jelkovcu u kojem je smješteno ukupno šest osoba. Korisnici imaju cjelodnevnu podršku kroz 24 sata i sudjeluju aktivno u zajednici. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni