Otvorena Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Otvorena Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Na ovogodišnjoj Smotri predstavit će se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz Hrvatske i Slovenije – sveukupno oko 80 sudionika

U Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25) danas je započela Smotra Sveučilišta u Zagrebu, trodnevna manifestacija koja se već tradicionalno organizira kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima. Smotru je otvorio rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. Damir Boras, a ona će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 22. i 23. studenoga od 10 do 18 sati, a u subotu 24. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Uz profesore i studente, očekuje se da će svečanom otvaranju Smotre nazočiti predstavnici agencija koje djeluju u području visokoga obrazovanja, rektori hrvatskih sveučilišta te brojni drugi gosti i uzvanici.

Posjetitelji će moći dobiti informacije o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama itd. Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Republici Hrvatskoj, koju Sveučilište u Zagrebu organizira već više od 20 godina.

Na Smotri će se predstavljati 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu te druga visoka učilišta iz Zagreba i Republike Hrvatske. Predstavit će se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz Hrvatske i Slovenije – sveukupno oko 80 sudionika.

Na pozornici koja će biti smještena u izložbenom šatoru, u četvrtak i petak, 22. i 23. studenoga, predviđeno je predstavljanje sudionika – sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, razgovorima jednoga predstavnika fakulteta ili akademije i jednoga studenta s voditeljima u trajanju od 10 minuta. Cilj je toga predstavljanja posjetitelje upoznati s aktivnostima sastavnica o kojima nema informacija u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama.

Također, u četvrtak i petak, 22. i 23. studenoga, na pozornici smještenoj u zgradi SC-a na sličan će se način predstavljati pojedini ostali sudionici Smotre – druga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole.

U subotu 24. studenoga 2018. sastavnice će se skupno predstavljati u okviru pojedinih područja zajedničkim razgovorom po jednoga predstavnika fakulteta ili akademije (profesora ili predstavnika uprave) s voditeljicom programa na medijskoj pozornici u izložbenom šatoru. Taj će razgovor biti svojevrsna panel-diskusija kojoj je cilj na atraktivan način posjetiteljima Smotre predstaviti prednosti upisa na specifični studijski program u odnosu na slične studije u istom znanstvenom području.

U sklopu ceremonije otvorenja Somtre, okupljenima se obratila i Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović koja je ujedno i pokroviteljice ovogodišnje Smotre (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni