Otvorena smotra LiDraNo 2015.

Otvorena smotra LiDraNo 2015.

U kazalištu Kerempuh jučer je otvorena 24. županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola Lidrano, koja će trajati do 5.veljače.

„Usprkos tome što mladi danas provode puno vremena pred tabletima i računalima, Lidrano je dokaz da u njima još uvijek ima dovoljno mašte i kreativnosti za scenski nastup, pisanje literarnih djela i novinarskih uratka“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek na otvorenju smotre.

U ovogodišnjem Lidranu, koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, više će od tisuću učenika iz 120 osnovnih i srednjih škola predstaviti svoje književne i novinarske uratke, sudjelovati u pojedinačnim i grupnim scenskim nastupima te na okruglim stolovima.

Smotra će se održavati i u Kazalištu Vidra te u  OŠ Josipa Jurja Strossmayera, OŠ Antuna Gustava Matoša i Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga.

Tijekom proteklih 24 godine Lidrano je postao najvrednija smotra kreativnog stvaralaštva među učenicima, koji potiče natjecateljski duh, ali i druženje, upoznavanje novih kolega i suradnju. (zg-m)