Otvorena smotra LiDraNo 2015.

Otvorena smotra LiDraNo 2015.

U kazalištu Kerempuh jučer je otvorena 24. županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola Lidrano, koja će trajati do 5.veljače.

„Usprkos tome što mladi danas provode puno vremena pred tabletima i računalima, Lidrano je dokaz da u njima još uvijek ima dovoljno mašte i kreativnosti za scenski nastup, pisanje literarnih djela i novinarskih uratka“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek na otvorenju smotre.

U ovogodišnjem Lidranu, koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, više će od tisuću učenika iz 120 osnovnih i srednjih škola predstaviti svoje književne i novinarske uratke, sudjelovati u pojedinačnim i grupnim scenskim nastupima te na okruglim stolovima.

Smotra će se održavati i u Kazalištu Vidra te u  OŠ Josipa Jurja Strossmayera, OŠ Antuna Gustava Matoša i Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga.

Tijekom proteklih 24 godine Lidrano je postao najvrednija smotra kreativnog stvaralaštva među učenicima, koji potiče natjecateljski duh, ali i druženje, upoznavanje novih kolega i suradnju. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t