Otvorena prva punionica za električna vozila u Samoboru

Otvorena prva punionica za električna vozila u Samoboru

Istovremeno se mogu puniti dva električna vozila maksimalnom snagom od 22kW po utičnici, a punjenje traje oko sat vremena

U petak je otvorena prva punionica za električna vozila u Samoboru, koji je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji se odlučio za ovakvu investiciju.

Punionica je smještena u samom centru grada, na parkiralištu u Kompareovoj ulici iza samoborskog kina.

Iz Hrvatskog Telekoma, koji je izveo punionicu, objasnili su kako se istovremeno mogu puniti dva električna vozila maksimalnom snagom od 22kW po utičnici, a ovisno o vrsti automobila, punjenje traje oko sat vremena.

Punjenje automobila za sada je besplatno i moguće u radno vrijeme parkirališta, od ponedjeljka do subote između 7:00 i 21:00 sati te nedjeljom, uz karticu koja se preuzima u Hrvatskom Telekomu.

Punionica je pokrivena aplikacijom te je omogućena potpuna integracija sa središnjim regionalnim portalom za pretraživanje, rezervaciju i korištenje punionica za električna vozila – www.puni.hr.

Ukupan iznos investicije je oko 60 tisuća kuna, od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati 40 %, a ostalo je planirano proračunom Grada Samobora koji će biti naveden na europskoj karti gradova koji posjeduju punionice za električne automobile, čime se podiže kvaliteta turističke ponude grada. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni