Otvorena prva knjižnica na području Klinča Sela

Otvorena prva knjižnica na području Klinča Sela

U Društvenom centru Zdenčina u utorak, 11. svibnja otvorena je prva knjižnica na području Općine Klinča Sela.

Izgradnja i obnova Društvenog centra Zdenčina sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda “Prostori sudjelovanja” i Ureda za udruge Republike Hrvatske. Iza cijelog projekta stoji Udruga Zdenčina 1562 na čelu s predsjednicom Gordanom Juranko i koordinatorom projekta Ivanom Šikićem.

Za potrebe nove knjižnice Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom prikupio je i donirao velik broj knjiga iz vlastitog fundusa te uz pomoć Središnjice Matice hrvatske i velike donacije obiteljske biblioteke gospođe Ljiljane Karan iz Zagreba. Za sve korisnike i buduće čitatelje posuđivanje knjiga u novoj knjižnici bit će besplatno.

Knjižnicu su svečano otvorili ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u pratnji načelnika Općine Klinča Sela Miljenka Vučkovića te idejne začetnice cijelog projekta Gordane Juranko.

U prigodnom programu otvorenja nastupili su mladi folkloraši koji su uvježbali program pohađajući besplatne radionice u sklopu Centra. Naime, u Zdenčini je od 29. svibnja 2020, kada je projekt “Društveni centar Zdenčina” započeo, organiziran velik broj edukativnih radionica na kojima se moglo naučiti kako izraditi nošnju i nakit uz nju te suvenire i uporabne predmete iz različitih materijala. Održane su i radionice starih sportova, kiparstva u drvetu i slikarstva. U sklopu programa održavaju se i radionice folklornih plesova i pjesama. Sve radionice su besplatne za sve sudionike. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni