Otvorena prva Dnevna bolnica za oboljele od demencije

Otvorena prva Dnevna bolnica za oboljele od demencije

Novi odjel otvoren je u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Jankomiru, a zadovoljava potrebe pojačanog nadzora, skrbi i praćenja bolesnika tijekom liječenja, a u Dnevnoj bolnici boravit će od ponedjeljka do petka, od 8,00 do 16,00 sati 

U Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Jankomiru u utorak je otvoren novi Odjel i Dnevna bolnica za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije.

Ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Igor Filipčić istaknuo je da trenutno u Hrvatskoj od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije boluje oko 80.000 građana, s tim da je broj oboljelih u porastu.

Kako je napomenuo, Odjel koji počinje s radom moderno je uređen i zadovoljava potrebe pojačanog nadzora, skrbi i praćenja bolesnika tijekom liječenja, a u Dnevnoj bolnici boravit će od ponedjeljka do petka, od 8,00 do 16,00 sati.

„U našoj Bolnici primjenjuju se najmodernije integrativne metode liječenja, personalizirana farmakoterapija, grupni, obiteljski i individualni oblici psihoterapije, sociorehabilitacijski model liječenja jedinstven na ovim prostorima, te kreativne radne terapije, a to će kroz rad Odjela i Dnevne bolnice pomoći, osim oboljelima, i njihovim obiteljima u snalaženju i brizi za svoje najbliže“, kazao je ravnatelj.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić koji je izjavio kako je sretan i ponosan što otvaramo novi Odjel te prvu i jedinstvenu Dnevnu bolnicu takve vrste u Hrvatskoj. „Želio bih da što manje ljudi mora pohoditi bolnice ali, nažalost zbog okolnosti i načina današnjeg življenja njihov se broj povećava, a naša je moralna obaveza da im pomognemo i suosjećamo s njima“, naglasio je gradonačelnik. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni