Otvorena obnovljena dnevna bolnica Zavoda za gastroenterologiju KB Dubrava

Otvorena obnovljena dnevna bolnica Zavoda za gastroenterologiju KB Dubrava

U Kliničkoj bolnici Dubrava u utorak je svečano otvoren obnovljen prostor dnevne bolnice Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu.

Realizacijom ovog projekta osigurat će se kvalitetnija, dostupnija i učinkovitija zdravstvena zaštita za korisnike zdravstvenih usluga. Novouređeni prostor dnevne bolnice značajno podiže standarde od prijama, obrade, post-proceduralnog nadzora do otpusta bolesnika, a poboljšava i radno okružje za osoblje Zavoda.

„Zavod za gastroenterologiju je ponajbolji u Hrvatskoj što se tiče gastroenterologije, a u nekoliko segmenata je najbolji po broju postupaka, rezultatima i metodama koje su prve uvedene u Hrvatsku i na to sam ponosan”, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić. Naglasio je da se u Zavodu za gastroenterologiju mogu uspoređivati i natjecati s najboljima u svijetu.

„U Zavodu obradimo oko 32 tisuće pacijenata godišnje. Imamo pacijente iz Zagreba i Zagrebačke županije, ali zbog specifičnosti metoda dolaze nam pacijenti iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Organiziramo i određene edukacijske radionice, gdje učimo od europskog i svjetskog vrha, kao i oni od nas te na taj način pridonosimo unapređenju struke. Također, Zavod je i dio Klinike za unutarnje bolesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te izvodimo nastavu za studente diplomskih, poslijediplomskih studija te specijalizacije iz gastroenterologije”, istaknuo je prof. dr. Ivica Grgurević.

Spomenuo je pacijent može dobiti prvi termin za gastroenterologiju od 45 do 46 dana, jer postoje određeni standardi za izvođenje pretraga. Međutim, postoje prioritetne liste i pacijenti koji zahtjevaju hitnu obradu odmah dolaze na red, odnosno bez čekanja.

Državna tajnica iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Spomenka Đurić je rekla da je za sektor zdravstva iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” dodijeljeno i ugovoreno 380 milijuna eura, a veliki je iznos već isplaćen korisnicima. „Ulaže se u dnevne bolnice , primarnu zdravstvenu zaštitu, specijalističke bolnice. Nabavlja se dodatna skupa oprema i za to je osigurana alokacija, sve je to u okviru 380 milijuna eura“, izjavila Je Đurić.

Ministar Kujundžić je najavio da će se europska sredstva iskoristiti i za gradnju četiri Sveučilišne bolnice i to u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, uključujući i Dječju bolnicu Blato.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni