Otvorena novouređena staza na Jarunu

Otvorena novouređena staza na Jarunu

Novouređenu pješačku stazu, kod doma Tehnike na jezeru Jarun, rezanjem je vrpce otvorio u četvrtak 25. kolovoza zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Inicijativu za saniranje staze potaknuo je Davor Krasić, slušatelj emisije Radija Sljeme  Zagrebi po Zagrebu, u kojoj je gradonačelnika zamolio da se sanira šetalište koje je zbog kiše bilo gotovo neprolazno.

Kako se čulo, izgrađen je dio u dužini od 270 metara s kojim je zatvoren krug unutarnje šetnice oko Jaruna duge oko 5.5 kilometara. Radove asfaltiranja i postavljanje rubnika izvelo je poduzeće Zagrebačke ceste, a uređenje okoliša podružnica Zrinjevac. Sanacija je trajala oko mjesec dana, a investicija iznosila oko 330.000 kuna.

“Osim staze koju danas otvaramo, u povodu Europskih sveučilišnih igara na Jarunu su uređene tribine i potpuno su renovirani sportski objekti  koje koriste naši veslači za treninge.  Projektira se i novi specifičan kanalizacijski sustav prilagođen za jezera kako ne bi dolazi do slučajnih zagađenja vode”, rekao je ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba, Marinko Tomić.

Najavio je i projekt raščišćavanja jezera uz pomoć suvremenih metoda za odstranjenje mulja da bi popularno Zagrebačko more zablistalo punim sjajem.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni