Otvorena nova sportska dvorana u Brdovcu

Novootvorena školska sportska dvorana ukupne površine više od 1200 m2 sastoji se od prostranog borilišta površine 742 m2, dva profesorska kabineta, svlačionice za invalide i dva para svlačionica za dječake i djevojčice

Prvog dana nove školske godine na području Zagrebačke županije otvorena je moderna dvodijelna sportska dvorana i to uz Osnovnu školu Pavao Belas u Brdovcu. Radi se o investiciji vrijednoj 10,5 milijuna kuna koju su zajednički financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), Zagrebačka županija i Općina Brdovec.

Na svečanom otvorenju župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je kako Zagrebačka županija dugi niz godina oko 40 posto ukupnog proračuna ulaže u prosvjetu. „Radujem se prvom danu škole jer na taj dan svake godine na području Zagrebačke županije otvaramo neki novi školski objekt poput ove moderne dvorane u Brdovcu. To je dobra praksa koju smo uspjeli zadržati i u ovim kriznim godina, a tako ćemo raditi i u buduće.“ Kožić je podsjetio i na već realizirana ulaganja na području općine Brdovec i to sportsku dvoranu u Šenkovcu otvorenu 2009. godine kao i samu OŠ Pavo Belas otvorenu 2010. godine

Novootvorena školska sportska dvorana ukupne površine više od 1200 m2 sastoji se od prostranog borilišta površine 742 m2, dva profesorska kabineta, svlačionice za invalide i dva para svlačionica za dječake i djevojčice. Terasa je s borilištem spojena sklopivom tribinom sa 210 sjedećih mjesta. Dvorana može funkcionirati i kao odvojeni objekt jer je ulaz, osim iz škole, omogućen ulazom za publiku sa zapadne strane te ulazom natjecatelje kroz odvojeno stubište na jugozapadu.

Za gradnju ove moderne dvorane MRRFEU je osiguralo 60 posto sredstava odnosno 6,3 milijuna kuna, dok su Zagrebačka županija i Općina Brdovec financirale svaka po 20 posto iznosa tj. po 2,1 milijuna kuna. Uz spomenuti iznos, Zagrebačka županija je osigurala i dodatnih  162.757. kuna za opremanje dvorane. (zg-magazin)