Otvorena nova sportska dvorana OŠ Tina Ujevića

Otvorena nova sportska dvorana OŠ Tina Ujevića

U Osnovnoj školi Tina Ujevića od danas je u upotrebi nova sportska dvorana, a uređena su i vanjska rukometna, nogometna i košarkaška igrališta. Osim nove dvorane, napravljena je i prostorija za učenike s motoričkim poteškoćama te prateće prostorije s dvama kabinetima za nastavnike, dvije garderobe sa sanitarijama, spremište i kotlovnica. Ukupna vrijednost radova iznosi 14,4 milijuna kuna.

Dvoranu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je poručio da je ulaganje u sportsku infrastrukturu preduvjet zdravlja naše djece.

»Nakon 74 godina postojanja škole bilo je vrijeme da se napravi nova dvorana za učenike, a na mjestu stare dvorane napraviti ćemo tri nove učionice«, rekao je gradonačelnik te dodao da je projektiranje u tijeku.

»Ove godine otvorili smo dvije nove škole, napravili četiri nove dvorane te su u tijeku radovi na izgradnji osnovne škole i vrtića u Resniku. Također radimo na projektiranju još četiri škole i tri dvorane«, rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica Vlatka Mihelić podsjetila je da su radovi na dvorani započeli u travnju prošle godine, a nastojalo se da ona bude otvorena do početka nove školske godine.

»Sljedeći planovi su nam preuređenje stare dvorane u tri učionice kako bi mogli imati nastavu u jednoj smjeni, a u tijeku je i energetska obnova zgrade«, napominje Mihelić.

Nakon otvorenja dvorane, gradonačelnik Bandić, u društvu suradnika i Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika obišao je i park u Savskoj, u neposrednoj blizini škole.

Kajtazi najavio je da će park uskoro nositi ime 5. studenoga – Svjetski dan romskog jezika. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni