Otvorena nova pješačka zona u Masarykovoj

Otvorena nova pješačka zona u Masarykovoj

(Foto: Grad Zagreb)

U povodu početka Europskog tjedna mobilnosti, koji traje do 22. rujna, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa zamjenicima gradonačelnika Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, otvorio je u subotu novu pješačku zonu na dijelu Masarykove ulice koja se proteže od Gundulićeve do Tesline te na dijelu Preradovićeve.

Tomašević je istaknuo da je postavljanje ove pješačke zone još jedan korak u smjeru vraćanja grada pješacima te da se uvodi kako bi se oslobodilo što je više moguće javnog prostora za pješake i bicikliste i potaknulo građane na korištenje javnog prijevoza. Podsjetio je da su uspostavljene nove pješačke zone u Maloj Martićevoj i Staroj Vlaškoj.

»Uvođenjem pješačkih zona želimo poboljšati kvalitetu života stanarima u vidu smanjenja buke i zagađenosti te svim građanima i našim gostima sigurno i nesmetano uživanje u vizurama užeg centra grada po uzoru na najrazvijenije zapadnoeuropske metropole«, rekao je Tomašević.

Najavio je kako će 22. rujna, na zadnji dan Europskog tjedna mobilnosti javni prijevoz biti besplatan za sve građane.

Povodom otvorenja nove pješačke zone poznati ulični umjetnik Lunar oslikao je križanje Preradovićeve, Tesline i Masarykove, a građane je dočekao kulturno-umjetnički program koji će održavati nekoliko dana, prema sljedećem rasporedu:

  • 18.09.2023. Zagrebački orkestar ZET-a / 17h
  • 19.09.2023. ŠLAGERISTI (Ivana Starčević i Matija Antolić) / 17h
  • 20.09.2023. Zagrebački solisti / 17h
  • 21.09.2023. Zagrebački orkestar ZET-a / 17h
  • 22.09.2023. Ženski vokalni ansambl Zwizde / 17h

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni