Otvorena nova koncertna sezona Jazz orkestra HRT-a

Otvorena nova koncertna sezona Jazz orkestra HRT-a

(Foto: Marija Štilinović /HRT)

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) u srijedu je nastupom s grupom Mangroove u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti otvorio novu koncertnu sezonu.

Nastavljajući niz suradnji s kreativnim hrvatskim glazbenicima i bendovima, bez obzira u kojem žanru djeluju, Jazz orkestar HRT-a, odlučio se na koncert s pop sastavom Mangroove. Kojeg čine kreativni dvojac Željka Veverec i Toni Starešinić. Do koncerta se došlo na poticaj umjetničkog voditelja JO HRT-a Mirona Hausera koji je s još nekim članovima Orkestra, surađivao na Mangrooveom posljednjem albumu Srce. Za koncert je odabrano 10 skladbi na hrvatskom jeziku, ponajviše sa Srca, ali i nešto onih starijeg datuma.

Stoga je sinoć publika mogli uživati u svojevrsnom presjeku glazbene karijere Mangroovea u novim jazz aranžmanima iz pera Luke Žužića, Joea Kaplowitza i Darka Sedaka Benčića. Spoj Željkinog vokala i moćnog obogaćenog zvuka Jazz orkestra i sastava Mangroove, pokazao se kao dobitna kombinacija. Nakon koncerta publika i izvođači, kako je to na kraju lijepo istaknula Željka, »imali su ispunjena srca…«

Koncert se mogao pratiti u izravnom radijskom prijenosu na Trećem programu Hrvatskog radija, a televizijska snimka bit će dostupna u jednom od termina emisije Vrijeme je za jazz. Ovaj materijal će se, najavljuju u HRT-u, zabilježiti i na nosaču zvuka, a čim to prilike i obaveze glazbenika dopuste, koncertno izvoditi na pozornici.

M. Štilinović

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni