Otvorena “marina u srcu grada”

Otvorena “marina u srcu grada”

»Prioritetna zadaća Velesajma nije stvaranje dobiti, nego da omogućimo mjesto i priliku gdje će mali gospodarstvenici moći predstaviti svoje proizvode, što će im doprinijeti u daljnjem poslovanju i razvijanju djelatnosti«, istaknuo je gradonačelnik Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je na Zagrebačkome velesajmu otvorio međunarodne sajmove Nautika – 26. zagrebački sajam nautike, Hotel&Gastroteh – 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa te Nacionalnu izložbu vina – Vinovita što se održavaju do 26. veljače.

Ovogodišnje izdanje Zagrebačkog sajma nautike jedna je od perjanica Velesajma koja ima kontinuirani i stabilan rast izlagačkog prostora i interesa posjetitelja, a ovim je projektom Zagreb dobio i marinu u srcu grada.

»Sajam Nautike broji više od 300 izlagača iz 31 zemlje, a brojni atraktivni brodovi izrađeni su u hrvatskim brodogradilištima«, istaknula je Dina Tomšić napomenuvši da u sektoru male brodogradnje djeluje oko 200 tvrtki s 2.656 zaposlenih.

»Sajam Hotel&Gastroteh također bilježi rast izlagača i ponude, a ujedno i snažno doprinosi segmentu turizma u Zagrebu i Hrvatskoj. Svoje proizvode i usluge će predstaviti 73 izlagača iz 10 zemalja. Novost u okviru ovogodišnjeg sajma je revitalizacija Nacionalne izložbe vina – Vinovita«, dodala je direktorica Zagrebačkog velesajma.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je na otvorenju pogodnost za posjetitelje sajmova, a to je da kupljena karta za sajmove vrijedi taj dan i kao karta za javni prijevoz.

»Naša prioritetna zadaća i zadaća Velesajma nije stvaranje dobiti, nego da omogućimo mjesto i priliku gdje će mali gospodarstvenici moći predstaviti svoje proizvode, što će im doprinijeti u daljnjem poslovanju i razvijanju djelatnosti. Zato je najuspješniji Velesajam onaj koji posluje na pozitivnoj nuli«, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik je na kraju izrazio vjeru kako će ova manifestacija poduzetnicima omogućiti uspješnije poslovanje jer, kako je naglasio, što više uspješnih poduzetnika, to se gospodarstvo brže razvija.

Prvi sajamski termin u ovoj godini na Zagrebačkom velesajmu već tradicionalno započinjemo Zagrebačkim sajmom nautike. Njegovo 26. izdanje održat će se od 22. do 26. veljače 2017.

Na sajmu Nautika pored hrvatskih premijera, u fokusu je predstavljanje potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea.

Svi posjetitelji moći će se okušati u ronjenju u velikom bazenu (pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja), razgledati prekrasne primjerke hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, a vrijedi upoznati i svijet surfanja s brojnim zanimljivostima.

Nagradni fond i ove je godine raskošan; 4 dana krstarenja sa Pearlsea čarterom po odabiru, sponzora Pearlsea Yacht ili krstarenje za 6 osoba – vikend najam motorne jahte Mirakul 30 Hardtop sponzora Grginić jahte iz Zagreba.

Sajam nautike doprinosi i očuvanju hrvatske pomorske baštine pridonosi. Naime tamo ćše biti izloženi porimjerci tradicijskih hrvatskih plovila – batana iz Rovinja, bracera s Brača, bragoc iz Istre, falkuša iz Komiže, gajeta iz Srednje Dalmacije, leut, guc, štilac, pelig, trabakul … Riječ je o brodovima iz dalekog 18. i 19.st. koji su dio su hrvatske pomorske tradicije i prošlosti.

Posjetitelje Hotel&Gastroteh sajma i ove godine očekuju brojne inovacije i zanimljivosti; edukativne prezentacije i radionice; prezentacija znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara te natjecanje CRO TOP 10, gdje će najbolji hrvatski kuhari spravljati mala kulinarska remek djela koja će se moći kušati sve vrijeme trajanja sajmova. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni