Otvorena manifestacija “Hrvatski otočni proizvod”

Otvorena manifestacija “Hrvatski otočni proizvod”

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac  otvorili su u četvrtak na Trgu bana Jelačića manifestaciju “Hrvatski otočni proizvod”.
 
Drago mi je da naši otočani zahvaljujući ovom Projekt ministarstva imaju priliku prezenitirati svoje kvalitetne proizvode. Velika hvala Gradonačelniku i Gradu Zagrebu na prostoru i svemu onome što već godinama pružaju našim proizvođačima”, rekla je ministrica Žalac.
 
Na manifestaciji Hrvatski otočni proizvod, koji se održava u stakleniku postavljenom između Radićeve ulice i Splavnice od 16. do 25. studenoga, predstavit će se 37 otočnih proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Prvića, Krka, Raba, Paga, Korčule, Lastova, i Pelješca. Posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire te ostale specifične otočne proizvode.
 
Temeljni cilj Projekta je identificiranje, distribucija i promidžba izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda koji su kao takvi biti prepoznati i u Hrvatskoj i izvan nje. Oznaku Hrvatski otočni proizvod, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dodjeljuje proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije.
Riječ je o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Rade se uglavnom u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni