Otvorena izložba “Zagreb voli zeleno”

Otvorena izložba “Zagreb voli zeleno”

(Foto: zagreb.hr)

U Zračnoj luci Franjo Tuđman danas je otvorena izložba fotografija pod nazivom Zagreb voli zeleno / Zagreb likes green.

Izložba se sastoji od 26 umjetničkih fotografija skupine poznatih hrvatskih fotografa koje prikazuju zagrebačke parkove i zelene oaze. Fotografije s prirodnim ljepotama Grada Zagreba turisti mogu razgledati do listopada ove godine.

Meteorološki stup u parku Zrinjevac, planinski potok na Medvednici, utvrda Medvedgrad – planina Medvednica, park Zrinjevac – Lenucijeva potkova, samo se neki od motiva na fotografijama koji govore o ljepotama glavnog hrvatskog grada. Izložbu su organizirali Turistička zajednica grada Zagreba i Međunarodna zračna luka Zagreb, a kustos izložbe je Filip Beusan.

„Ovom izložbom nastavljamo s kampanjama koje prikazuju glavni grad kao jednu zelenu održivu oazu koja je odgovorna i u ovim pandemijskim vremenima za svakog gosta i građanina sigurna”, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. Dodala je kako se izložbom nastavlja i kampanja Ministarstva turizma i sporta Stay safe in Croatia.

„Ovim promoviramo da ljudi više borave na otvorenom, u zelenilu, da budu odgovorniji prema sebi, destinaciji, njezinom očuvanju”, rekla je Bienenfeld. Naglasila je da je dolazni terminal zračne luke odabran kao mjesto za održavanje izložbe jer se radi o prostoru gdje turisti koji dolaze u Zagreb ili odlaze u druge dijelove Hrvatske mogu uživati u vrhunskim fotografijama dok čekaju prtljagu.

Turisti sve manje putuju

Predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Huseyin Bahadir Bedir rekao je da se ovakvim projektima putnicima obogaćuje doživljaj putovanja te promoviraju vrijednosti zagrebačke i hrvatske turističke ponude.

Otvarajući izložbu obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako su izložene fotografije prvi susret svih putnika koji prolaze zračnom lukom sa Zagrebom.

„Zagreb je unazad nekoliko godina uistinu izrastao u prepoznatljivu turističku destinaciju koju posjećuju turisti iz raznih dijelova svijeta”, rekla je Pavičić Vukičević. Naglasila je da zbog pandemije koronavirusa turisti putuju puno manje, na bliže lokacije i u zemlje koje doživljavaju sigurnima. „ Sve više žele provoditi vrijeme u prirodi na otvorenom, a naš grad im u tome pruža velike mogućnosti”, zaključila je.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni